Published On: joi, Feb 5th, 2015

Razboi in PNL Braila de la un primar plecat pe Ordonanta 55, revenit in partid

Share This
Tags

La inceputul lunii octombrie 2014, primarul liberal al comunei Mircea Voda, Alexandru Mosescu, s-a folosit de celebra Ordonanta 55, cunoscuta ca "Ordonanta trasesitilor", si s-a declarat independent, la doar cateva zile dupa ce Agentia Nationala de Integritate a constatat in cazul sau existenta conflictului de interese de natura administrativa.

Atunci, Mosescu sustinea ca a parasit PNL din cauza neintelegerilor cu partenerii din ACL, democrat-liberalii ravnind la postul de viceprimar al comunei, care apartinea unui liberal care a trecut la PSD, tot pe Ordonanta. Edilul nici nu a vrut sa auda de schimbarea majoritatii in Consiliul Local.

Astazi, prin intermediul unui comunicat de presa, secretarul-general al PNL Braila, Vasile Cortez, a anuntat ca Mosescu s-a intors la matca, "incepand cu data de 9 ianuarie 2015". Mai mult decat atat, pe 23 ianuarie, Biroul Politic Teritorial al PNL l-a numit pe primar in functia de presedinte interimar al Organizatiei Mircea Voda. Reamintim insa faptul ca pe data de 31 ianuarie, la Bucuresti, s-a stabilit faptul ca, la Braila, majoritatea in forul de conducere al noului PNL apartine democrat-liberalilor.

Primarul Mosescu: "Colegii din PDL au facut campanie pentru Udrea. Erau inebuniti dupa Udrea! Eu independent, am facut pentru Iohannis"

primar-Alexandru-Mosescu netContactat telefonic, liberalul Mosescu a declarat pentru Infobraila ca nu va mai pleca niciodata din partid, amintind ca motivul pentru care s-a declarat independent a fost, in limbajul folosit chiar de el, "violul" la care au incercat sa-l supuna PDL-istii.

"Am spus ca sunt independent ca a fost o incranceneala intre noi. Eu am plecat din cauza scandalului dintre PNL si PDL, cu viceprimarul. Ei vroiau postul de vice, insa eu am o majoritate in Consiliul Local, iar vicele e la PSD. Ca sa folosesc un limbaj asa mai…vroiau sa ma violeze, iar eu n-am vrut. Viceprimarul ramane la PSD, nu il dau la PDL. Ei au votat mereu numai contra, nu au votat pentru binele comunei", a spus Mosescu.

Primarul reintors in PNL a lansat acuzatii dure la adresa actualilor colegi de partid, fostii democrat-liberali, despre care spune ca au facut campanie electorala pentru Elena Udrea, candidatul PMP, si nu pentru Iohannis, candidatul ACL.

"Cei din PDL au facut campanie Elenei Udrea, hai sa o spunem pe aia dreapta. Au zis de la inceput ca daca nu le dau viceprimarul ei merg cu Udrea. Stia si domnul presedinte Nazare (n.r. pe atunci presedinte PDL Braila). Au facut campanie pe dedesubt. Au pus bannere cu Udrea, au pus afise. Ei erau inebuniti cu Udrea. Eu am incercat sa discut cu ei sa faca campanie pentru Iohannis, sa le zic ca nu e corect ceea ce fac", a mai adaugat primarul.

Fostii PDL-isti: "Primarul minte cu nerusinare! Era pe bannere cu Ponta! Sa-si vada de incompatibilitatea lui! Nu cred ca putem accepta reintoarcerea lui"

De cealalta parte, liberalii care provin din fostul PDL spun ca acuzatiile primarului Mosescu sunt mincinoase si ca acesta, in campania pentru prezidentiale, cat era independent, l-a sustinut pe candidatul PSD Victor Ponta. Totodata, prim-vicepresedintele PNL (ex-PDL), Danut Lungu, ne-a marturisit ca a aflat din presa de reintoarcerea lui Mosescu in partid.

"Organizatia PDL din Mircea Voda a mers in campanie cu Klaus Iohannis, in timp ce domnul primar le spunea oamenilor sa voteze cu Victor Ponta. Atat am de comentat", a spus Lungu.

Mitache PDLMult mai vehement a fost consilierul judetean PNL (ex-PDL) Gigu Mitache, coordonatorul campaniei PDL in Mircea Voda, care i-a transmis lui Mosescu "sa-si vada de incompatibilitatea lui".

"Minte cu nerusinare. PDL a facut campanie pentru Iohannis cap-coada, in timp ce primarul a facut campanie pentru PSD. Era chipul lui pe bannerele cu Ponta din comuna. "Noi sustinem si votam Ponta!", asa scria pe bannerele unde era el si viceprimarul de la PSD. A facut campaie din poarta-n poarta cu nevasta si consilierii: "Votati Ponta!". Nu cred ca putem sa acceptam reintoarcerea lui in partid. I-am aratat lui Boboc (n.r. presedinte PNL Braila) si lui Cortez (n.r. secretar general PNL) pozele cu primarul pe banner cu Ponta si mi-au dat dreptate", a afirmat Mitache.

Consilierul judetean PNL a respins si afirmatiile conform carora democrat-liberalii au facut campanie pentru Elena Udrea: "Daca eram inebuniti dupa Udrea, plecam la PMP. Nu am avut vreo legatura cu Udrea, la fel cum el nu a avut vreo legatura cu Iohannis."

Comentarii

comentariu

About the Author