Published On: mar, Feb 3rd, 2015

Profesorul Teofil Iordache A MURIT! “Filica” a fost fondatorul primului sindicat post-decembrist din invatamantul brailean

Share This
Tags

Teofil Iordache 2Unul dintre cei mai iubiti dascali ai Brailei, profesorul Teofil Iordache, cunoscut in randul colegilor de breasla ca "Filica", a incetat din viata, luni, la varsta de 80 de ani.

Iordache, profesor de fizica la Colegiul "Balcescu" aproape patru decenii, a fost fondatorul primului sindicat post-decembrist din invatamantul brailean, mai precis pe data de 15 ianuarie 1990. In anul 2003, dascalul a iesit la pensie, iar un an mai tarziu a primit Ordinul Meritul pentru Invatamant in grad de cavaler.

"A fost un profesor de exceptie, iubit de elevi, stimat de dascali si apreciat de parinti. Un dascal adevarat. Un luptator pentru cauza celor din tagma lui, a dascalilor. Adanca compasiune pentru familie si Dumnezeu sa-l odihneasca!", ne-a declarat prof. Valeriu Partene, presedintele Sindicatului Invatamant Braila.

"O personalitate remarcabila. Mi-a fost profesor – promotia 1982. Multi elevi care au dorit sa invete si chiar si unii care nu prea au dorit, au ajuns departe datorita dumnealui", scrie Anca Comache, o fosta eleva, pe site-ul calificative.ro.

Trupul neinsufletit al profesorului Teofil Iordache este depus la Capela Cimitirului Sf. Constantin, iar, miercuri, la ora 13.00, va fi inmormantat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-