Published On: joi, Feb 5th, 2015

Primaria Braila suplimenteaza listele pentru ajutoarele comunitare. Vezi aici cum poti beneficia de ele

Share This
Tags

ajutoare comunitareDoar 200 de persoane din Braila au mai ramas sa isi ridice ajutoarele comunitare. Conform statisticii prezentate de primarul Aurel Simionescu pana in momentul de fata 10360 de braileni si-au ridicat alimentele din cei 12338 de beneficiari.

Autoritatile locale au incercat sa anunte cetatenii care nu si-au ridicat inca ajutoare insa in cele din urma primaria a hotarat sa suplimenteze listele iar cei care nu s-au regasit initial pe ele isi pot depune actele necesare pentru a beneficia de alimente.

"Mai avem cam 200 de persoane, in jur de 16-17 %, care nu s-au prezentat si care probabil nu se vor mai prezenta. Am trimis inclusiv politia locala sa bata la usa si sa anunte oamenii, am trimis sa duca pachetele inclusiv la persoanele cu handicap grav sau care au o varsta foarte inaintata. Am cerut sa se faca evidenta, avem ca 400 de cereri si sa incepem sa le dam si celor care nu sunt pe liste si dar care au facut cereri pentru primire. Cei care stiu ca au dreptul si sunt pe listele respective sa vina si sa ridice ajutoarele comunitare. In afara listei sunt in jur de 3000 de persoane care ar putea beneficia de aceste ajutoare. Cei care indeplinesc conditiile si care nu se regasesc pe listele initiale pot veni sa depuna documentele si sa facem dispozitie prin care le dam aceste ajutoare. Avem cantitate suficienta si este pacat sa nu beneficieze de ele", a declarat primarul Aurel Simionescu

Diferit fata de anul precedent, in anul 2014 distribuirea ajutoarelor alimentare se realizeaza in ordine alfabetica, indiferent de categoria de beneficiari. Astfel brailenii cu numele de familie cuprins in intervalul A-K isi vor ridica alimentele de la Liceul „C.D. Nenitescu”, fostul Liceu de Chimie, Soseaua Buzaului nr. 15 iar  beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul L-Z isi vor putea ridica ajutoarele de la Liceul „Constantin Brancoveanu”, fostul Liceu Progresul, din Calea Galati nr. 346. Programul de distribuire va fi de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate, beneficiari ai produselor alimentare, in conformitate cu prevederile HG nr. 799/2014, sunt familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei; somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj în cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei, inclusiv, si somerii înregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;  persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii; pensionarii (sistemului public de pensii,  beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiare de indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) ale caror pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna;

Persoanele care fac parte din mai multe categorii, beneficiaza de ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartin la data distribuirii ajutoarelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-