Published On: joi, Feb 12th, 2015

Prima editie a concursului national de proza scurta “Fanus Neagu”, la Braila. Inscrierile se fac pana pe 30 aprilie

Share This
Tags

Fanus NeaguBiblioteca Judeteana ”Panait Istrati” din Braila organizeaza prima editie a Concursului National de proza scurta ”Fanus Neagu”. Concursul este organizat in colaborare cu Consiliul Judetean Braila, Primaria Municipiului Braila, Muzeul Brailei ”Carol I”, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Uniunea Scriitorilor din Romania filiala Sud-Est si Scoala ”Fanus Neagu” din Braila.

Evenimentul se va desfasura cu prilejul comemorarii a 5 ani de la moartea scriitorului Fanus Neagu.

La concurs pot participa tineri cu varsta cuprinsa intre 11 si 25 de ani. Acestia se pot inscrie cu maxim 2 lucrari de maximum 15 pagini, tehnoredactate in limba romana, fontul Times New Roman, cu diacritice, marimea caracterului 12 si vor avea trecute in coltul din dreapta sus datele participantului: nume si prenume, localitatea, judetul, (pentru elevi se vor mai mentiona: clasa, scoala de provenienta, numele profesorului coordonator), adresa de email, telefon. Concursul nu implica taxa de participare.

Termenul limita de transmitere a lucrarilor este 30 aprilie 2015, inclusiv. Lucrarile, insotite de fisa de inscriere, vor fi transmise electronic la adresele de e-mail concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro si concurs_fanus_neagu@gmail.com

Juriul este format din scriitori, critici literari, profesori, iar presedinte este Anita Neagu, fiica scriitorului. Festivitatea de premiere va avea loc sambata, 23 mai 2015, la Biblioteca Judeteana ”Panait Istrati” Braila.

Lucrarile cele mai bune vor fi recompensate cu premii in bani si carti si vor fi acordate pe categorii de varsta.

Informatii suplimentare se pot obtine de la Claudiu Braileanu, sef serviciu Relatii cu publicul in cadrul Bibliotecii, telefon: 0239/61 95 90 int 114 sau la adresa de email:concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro.

Nascut la Gradistea de Sus, judetul Braila, intr-o familie de tarani, Fanus Neagu a fost unul dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani. Romancier, ”Ingerul a strigat”, “Frumosii nebuni ai marilor orase” etc., dramaturg ”Scoica de lemn”, “Paiata soseste la timp” etc., memorialist ”Cartea cu prieteni” etc., distins in mai multe rinduri cu Premiul Uniunii Scriitorilor.

Fanus Neagu a decedat pe 24 mai 2011 la Spitalul Elias din Bucuresti dupa o lupta indelungata cu cancerul la prostata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-