Published On: joi, Feb 26th, 2015

Prima eclipsa din 2015 se va vedea si in Romania. Vezi aici cand va avea loc

Share This
Tags

AR-8.669 eclipsa de soare copyPe 20 martie, intre orele 10.48-13.04, va putea fi observata si din Romania o eclipsa partial de Soare, acesta fiind singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 si din urmatorii cinci ani. Soarele va fi acoperit in proportie de 50-60%, durata eclipsei fiind de 2 minute si 47 de secunde. Momentul de maxima intesitate urmand sa fie inregistrat la ora 11 si 56 de minute. Potrivit Mediafax, cercetatorul Adrian Sonka, de la Observatorul Asrtonomic ‘’Amiral Vasile Urseanu’’ din Bucuresti , a declarat urmatoarele: ‘’O sa se vada din toata tara, iar cel mai bine in nord-vest si  cel mai prost, in Sud –Estul extrem. Vom pierde jumatate din lumina Soarelui. Daca vor fi sparturi de nori, se va putea vedea’’.

Deoarece consumul de energie solara este din ce in ce mai folosit pe continent, operatorii de electricitate au avertizat ca vor fi pene de current in toata Europa.

Soarele va fi acoperit cel mai mult la Polul Nord, unde va fi eclipsa totala. Urmatoarea eclipsa de Soare, va putea fi vizibila din Romania, pe data de 21 iunie 2020.

Comentarii

comentariu

About the Author

-