Published On: joi, Feb 26th, 2015

Preselectiile Festivalului International de Muzica George Grigoriu vor avea loc la sfarsitul lunii martie

Share This
Tags

festivalFestivalul International de Muzica George Grigoriu ce se va desfasura anul acesta la Braila in perioada 29-31 mai, este deschis tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 – 30 ani, impliniti pana la data preselectiei si se desfasoara cu acompaniament orchestral (live).

Preselectia pentru concurentii romani se va desfasura la Radiodifuziunea Romana pe data de 28 martie, de la ora 10.00.

Concurentii, atat cei romani cat si cei straini, vor canta in concurs acompaniati de orchestra condusa de Ionel Tudor. Toti trebuie sa pregateasca obligatoriu o melodie compusa de George Grigoriu.

Fiecare concurent roman va avea pregatite pentru preselectie si concurs 2 piese de muzica usoara din repertoriul romanesc consacrat din care una din creatia compozitorului George Grigoriu. Aceasta poate fi obtinut de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul de Creatie Braila pe suport digital sau hartie. Nu sunt admise compozitiile proprii.

Concurentii straini vor trebui sa interpreteze o piesa din repertoriul propriu, in limba tarii de origine, si o piesa compusa de George Grigoriu. Repertoriul din creatia compozitorului George Grigoriu poate fi obtinut de pe pagina web a concursului sau direct de la Centrul de Creatie. Orchestratiile pieselor de concurs ale concurentilor straini pot fi realizate prin mijloace proprii si transmise organizatorului pana la data de 24 aprilie 2015.

Juriul va avea in componenta sa personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, redactori radio, TV, personalitati culturale locale.

Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii usoare autentice, afirmarea si lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative in vederea plasarii lor in elita muzicii usoare romanesti si internationale. Festivalul se desfasoara sub semnul numelui celui inscris in Cartea de Aur a muzicii usoare romanesti, George Grigoriu.

Trofeul concursului va fi in valoare de 5000 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-