Published On: lun, Feb 23rd, 2015

Poluare pe Dunare: Irizatii de produs petrolier pe luciul apei

Share This
Tags

poluare pe dunareLuni dimineata, Dunarea a fost poluata, in zona Portului Drobeta Turnu Severin, unde sunt irizatii de petrol pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate. Angajatii Garzii de Mediu Mehedinti au inceput o ancheta pentru a depista sursa poluarii, care este inca necunoscuta, precizeaza MEDIAFAX.

Poluarea a fost depistata in jurul orei 5.00, de catre angajaţii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, care se aflau pe o nava de supraveghere a fluviului, in Portul Naval Drobeta Turnu Severin.

La fata locului au fost chemati reprezentanti ai SGA Mehedinti, care au intervenit cu materiale biodegradabile in zona poluarii, comisari ai Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului, dar si reprezentanti ai Inspectoratului penru Situatii de Urgenta. Acestia au supravegheat interventia pe fluviu si au deschis o ancheta pentru a stabili sursa poluarii.
Cristian Mura, directorul SGA Mehedinti, a precizat ca pata de petrol se intindea din apropierea Portului Comercial Drobeta Turnu Severin si pana in Portul Naval al municipiului, pe o distanta de aproximativ un kilometru si jumatate.

”La ora 5.15 am fost sesizati de echipajul navei Aurora 8, nava noastra, ca se simte miros de produs petrolier. Am verificat si, intr-adevar, sunt irizatii de produs petrolier pe luciul apei, pe o distanta de un kilometru si jumatate si pe o latime de 30 de metri. Am intervenit cu materiale si in continuare cautam poluatorul”, a declarat Cristian Mura.

Poluarea s-a constatat pe o distanta de 30 de metri de la mal, catre senalul navigabil. Astfel autoritatile cred ca, cel mai probabil, sursa poluarii ar fi agentii economici din zona, si nu navele care au tranzitat fluviul in cursul noptii.
Catalin Tutilescu, comisarul sef al Garzii de Mediu Mehedinti a precizat ca angajatii unitatii verifica toti agentii economici din apropierea Portului Comercial, de unde ar fi pornit poluarea, mai arata sursa citata.

”In cursul acestei dimineti am fost sesizati de catre colegii de la Apele Romane ca pe o suprafata de un kilometru si jumatate de luciu de apa al Dunarii se afla o irizatie de produs petrolier. Ne-am deplasat impreuna cu toti comisarii Garzii de Mediu si suntem la fata locului, investigam zona, pe toata zona Portului Comercial Drobeta Turnu Severin se fac verificari pentru a identifica poluatorul.”, a adaugat comisarul sef al Garzii de Mediu Mehedinti.

In cazul in care va fi depistat, agentul economic care a poluat Dunarea, risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 30.000 si 60.000 de lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-