Published On: joi, Feb 19th, 2015

Politia Locala BRAILA / Sefi de aproape un deceniu: Adjunctul Hahui a castigat mai mult ca seful Jipa

Share This
Tags

Politia Locala Braila, aflata in subordinea directa a primarului Aurel Simionescu, este condusa inca din 2006 de Traian Jipa-director executiv si Dumitru Hahui-director executiv adjunct. Jipa a fost ani buni seful Inspectoratelor de Politie Judetene Braila si Constanta, iar Hahui comandant al Politiei Municipiului, ambii iesind la pensie in 2005.

In anul 2009, dupa ce Guvernul Boc a hotarat ca pensionarii angajati ai institutiilor publice trebuie sa aleaga intre pensie si locul de munca, Jipa si Hahui au ales sa ramana la carma Politiei Locale, pe atunci Politia Comunitara.

Averea sefilor Politiei Locale: Adjunctul a castigat mai mult ca seful

Jipa 1Conform declaratiei de avere, completata pe 14 mai 2014, seful Politiei Locale detine, impreuna cu sotia, doua terenuri intravilane, unul in satul Lacu-Sarat, iar altul in statiunea Eforie Sud, in suprafata totala de 3.337 metri patrati, cumparate. De asemenea, Jipa a mostenit si doua terenuri agricole in Lacu-Sarat, in suprafata de 2,5 ha. 

In localitatile in care detine terenurile intravilane, Traian Jipa are si doua case, respectiv una de locuit in Lacu-Sarat (cumparata in 1994) si una de vacanta in Eforie Sud (cumparata in 2005). Fostul comandant al IPJ Braila are in proprietate un singur autoturism, fabricat in 2006 si cumparat prin credit ipotecar, marca Skoda.

In declaratia de avere din 2013, apare si un depozit bancar de 20.000 de euro, deschis in 2011, insa lichidat in decembrie 2012. 

Jipa a obtinut un venit lunar de 3.864 RON, cu 200 RON mai mic decat al adjunctului sau.

Hahui, imprumut in nume personal de 30.000 … RON sau EURO

Dumitru HahuiCu o avere impresionanta, directorul adjunct al Politiei Locale, Dumitru Hahui, se poate lauda, fata de seful sau, cu o mini-colectie de autoturisme: Mercedes din 2007, Ford Fiest din 2001 si Skoda din 2009. 

Hahui a mostenit doua terenuri extravilane in judetul Galati, unul in Liesti, iar altul in Tudor Vladimirescu, in suprafata totala de aproximativ 5 ha, in timp ce in localitatea braileana Varsatura a  cumparat, in 1992, un teren intravilan de 7.500 mp. Tot in Varsatura, adjunctul de la Politia Locala are si doua case de locuit (una construita si una cumparata), iar in Liesti detine o treime dintr-o casa. Dumitru Hahui a vandut anul trecut o casa pentru suma de 150.000 RON/EURO (n.r. nu este mentionata moneda).

La fel ca Jipa, in declaratia de avere din 2013, Hahui mentionase un cont curent la Raiffeisen Bank, deschis in 2005, in valoare de 40.000 RON, care insa nu mai apare in declaratia din 2014.

La capitolul active financiare, adjunctul lui Jipa a inscris si un imprumut in nume personal de 30.000 RON/EURO (n.r. nu este mentionata moneda), numele beneficiarului fiind acoperit cu pasta corectoare.

Cum am mentionat la Traian Jipa, Hahui a obtinut lunar de la Politia Locala un venit cu 200 RON mai mare ca seful sau, respectiv 4.064 RON.

Conform declaratiilor de interese, Jipa a fost vicepresedinte al Federatiei Nationale a Politistilor Locali pana in iunie 2013, iar Hahui este vicepresedinte al Asociatiei Politistilor Locali Braila si membru al Sindicatului salariatilor din Primaria Braila.

Sursa foto Dumitru Hahui: Adevarul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author