Published On: joi, Feb 5th, 2015

PNL l-a dat in judecata pe Ponta, dar nu solicita alegeri si pentru sefia CJ Braila. Functia de presedinte CJ nu este vacanta

Share This
Tags

alegeri

PNL a depus, joi, trei actiuni in contencios-administrativ, la Curtea de Apel Bucuresti, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta pentru refuzul de a declansa organizarea alegerilor partiale locale si parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, presedinti de consilii judetene si parlamentari. Printre judetele in care PNL a cerut organizarea de alegeri nu se afla si Braila.

Liberalii solicita instantei ”sa dispuna obligarea Guvernului sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale”.

"Din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt)", se arata in comunicatul PNL.

Judetul Braila nu se afla pe lista liberalilor, desi conducerea CJ apartine unui vicepresedinte interimar, din cauza faptului ca functia de presedinte al Consiliului Judetean nu este vacanta. Desi fostul prefect Vasilica Vilcu l-a revocat din functie pe Gheorghe Bunea Stancu pe data de 26 noiembrie 2014, pe atunci presedinte suspendat al CJ, dupa ce Curtea Suprema l-a declarat definitiv in conflict de interese, Stancu a contestat ordinul reprezentantului Guvernului.

Bunea Stancu a cerut Tribunalului Braila anularea actului administrativ in cele 10 zile de la emiterea acestuia, conform Legii, mai precis pe 4 decembrie, iar instanta a stabilit pe data de 9 februarie 2015 termenul in cauza Stancu vs. Institutia Prefectului. Pana in momentul in care Tribunalul va da o solutie, functia de presedinte CJ nu este vacanta, deci nu pot fi organizate alegeri partiale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-