Published On: mar, Feb 10th, 2015

Pericol de explozie la Braila! 9 elemente de munitie ramase neexplodate au fost gasite intr-un centru de fier vechi din municipiu

Share This
Tags

munitieLuni, 9 februarie, echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la un operator economic care colecteaza fier vechi din municipiu, unde, in urma sortarii fierului vechi, au fost descoperite noua elemente de munitie de diferite calibre, toate in stare avansata de oxidare.

Acestea au fost gasite in zona docurilor de pe malul Dunarii la un centru unde erau colectate materiale fieroase din mai multe zone din municipiu.

Cele 9 elemente au fost ridicate, transportate si depozitate in siguranta, ulterior acestea vor fi distruse in poligonul de specialitate.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale .

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice: atingerea munitiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamânt sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-