Published On: mie, Feb 25th, 2015

Performanta pe stomacul gol si fara bani de investitii. 2.100.000 lei pentru CSM Braila, un teren de atletism in paragina si competitii organizate pe banii sponsorilor

Share This
Tags

neta-csm brailaMinistrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a anuntat la inceputul anului o crestere a bugetului, cu 7 procente fata de anul 2014. In privinta finantarii federatiilor nationale sportive s-a stabilit ca unul dintre criteriile de finantare va fi potentialul de calificare si obtinere de medalii la J.O. Rio 2016. De asemenea, raman prioritare si pe 2015 reabilitarea infrastructurii sportive si dezvoltarea sportului de masa.

Clubul Sportiv Municipal Braila a primit in luna februarie bugetul pe anul 2015, acesta fiind suplimentat doar cu 100 de milioane fata de anul trecut.

2.100.000 de lei a primit CSM Braila pentru anul acesta. Sectiile de box si de atletism, cele mai premiate in 2014, au primit cei mai multi bani, 43.000 de lei, respectiv 35.000 de lei.

Daca boxul si atletismul au fost cele mai medaliate sectii, nici dirt-trak-ul nu s-a lasat mai prejos iar in urma performantelor obtinute anul trecut, sectia a primit suma de 28.000 de lei.

Sectia de atletism, acolo unde Anamaria Ionita este vedeta si campioana Brailei, va trebui sa se descurce in acest an doar cu 22.000 de lei. Sectiile de ciclism si judo au doar 20.000 de lei pentru 2015, iar inotul doar 18.000 de lei. Cele mai sarace sectii de la CSM Braila sunt voleiul si tenisul, care vor trebui sa se descurce in acest an cu 13.000 de lei respectiv 10.000 de lei.

“Am impartit bugetul pe sectii in functie de performantele obtinute in 2014, locul I, II si II la competitiile nationale si internationale. Antrenorii vor stabilii cum vor cheltui acesti bani numai ca trebuie sa aiba in vedere Campionatele Nationale, Cupa Romaniei, pregatirile si nu in ultimul rand indemnizatiile care le stabileste fiecare pe sectia lui”, a declarat directorul CSM Braila, Marian Neta.

Doar 100 de milioane au fost alocati in plus fata de bugetul de anul trecut, MTS trimitand pana acum doar banii pentru organizarea de competitii. In ceea ce priveste partea de investitii, pana in momentul de fata am ramas doar cu promisiuni din partea Ministerului, pentru un teren de atletism si un bazin de inot performant.

“Este un buget acceptabil, o crestere minimala dar e bine ca nu ne-a scazut. Cu multa chibzuinta putem face treaba si in acest an. Probabil va mai fi o rectivicare de buget prin noiembrie. Tot acest buget pe care l-am primit de la MTS este special pentru competitii si pregatire, anul acesta nu am primit pana acum niciun ban pentru investitii”, a mai precizat Neta.

Fara un buget care sa permita “supravietuirea” tuturor sectiilor de la CSM Braila dar si obtinerea rezultatelor marcabile a sportivilor, antrenorii sunt obligati sa apeleze la sponsori pentru a putea pregatii in continuare copiii. Sectia de box, acolo unde este antrenor George Pertea a obtinut cele mai bune performante in 2014 insa antrenorii au apelat si la privati pentru a putea oferii conditii bune de pregatire, sportivilor.

Bani pentru investititii – ZERO

Poza teren de atletism 1Promisiuni multe, atat din partea autoritatilor locale cat si din partea Ministrului Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo. La ultima vizita la Braila, ministrul a promis faptul ca se va ocupa special de terenul de atletism si de bazinul de inot de la Liceul cu Program Sportiv insa pana acum nu s-a intamplat nimic. Cu toate ca primarul Aurel Simionescu a precizat anul trecut ca a facut toate demersurile pentru ca terenul de atetism sa treaca in subordinea Consiliului Local, Ministerul nu se grabeste sa faca aceasta trecere insa nici nu aloca bani pentru reabilitarea acestuia.

1 miliard 300 milioane de lei s-au investit pana acum in terenul de atletism din Parcul Monument, reabilitandu-se vestiarele, aici existand apa calda si energie electrica. Cu toate acestea pentru ca terenul de atletism sa poate fi folosit de sportivi mai trebuie o investitie de circa 2 miliarde si 100 de lei, bani care in acest moment nu exista nici macar la MTS. Ministernul nu a alocat in aceast an niciun ban care sa aiba dret tinta investitiile de la terenul de atletism.

In sedinta Consiliului Local Municipal din 19 septembrie 2014, s-a aprobat in unanimitate  trecerea Stadionului de Atletism de la MTS la Primaria Braila.  Edilul a promis atunci ca anul acest vor fi investiti circa 2 miliarde de lei. Atunci actele au plecat spre Minister insa pana in momentul de fata nu s-a primit niciun raspuns.

Infrastructura sportiva este un obiectiv foarte important pentru orice club din tara. Braila a dat de-a lungul anilor campioni mari atat la inot cat si la atletism, iar sportvii in ziua de azi nu au conditiile necesare sa se antreneze dar cu toate acestea Braila ramane o pepeniera atat la inot cat si la atletism, sau la alte sporturi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-