Published On: mie, Feb 18th, 2015

Ora de Religie, la cerere din 6 Martie

Share This
Tags

reliMinisterul Educatiei a trimis deja in unitatile de invatamant modelul de formular, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca orele de religie sa se faca doar la cerere. Parlamentul va trebui sa mai stabileasca doar daca aceasta cerere va fi completata la fiecare inceput de an sau doar la inceputul unui ciclu de invatamant.

Anuntul facut de subsecretarul de stat in Ministerul Educatiei, Liliana Preoteasa,la Palatul Parlamentului a generat reactii si din partea Patriarhiei, dar si din partea inspectoratelor scolare, relateaza Evenimentul Zilei.

„Noi am solicitat inspectoratelor scolare, printr-o adresa, sa informeze parintii ca, pentru a participa la ora de religie, trebuie sa depuna o cerere, asa cum spune decizia CCR. Cererile se vor depune pana pe 6 martie, noi vrem sa facem cat de repede, ca sa clarificam aceasta situatie. Pe de alta parte, am dori totusi sa lasam un timp parintilor, pentru ca unii pot fi plecati din localitate. Exista un formular pe care noi l-am transmis, in care spun foarte simplu: doresc ca fiul, fiica mea, cu numele respectiv, sa participe la orele de religie, si anume la cultul pe care si-l alege  parintele/elevul. E o optiune a parintelui”, a spus Liliana Preoteasa. 

Reprezentantul Patriarhiei Romane, preotul Ionut Corduneanu, a contrat: „Patriarhia Romana cere ca inscrierea sa se faca pe toata perioada scolarizarii intr-o unitate de invatamant. Mi se pare anormal faptul ca se solicita bisericii, parintilor, asa neorganizat, sa se duca sa depuna cereri, pentru ca solicita o anumita persoana sau o anumita organizatie. Ministerul este cel care trebuie sa creeze cadrul legal, pentru ca ora de religie este obligatorie pentru stat, asa cum a spus CCR si este optionala pentru parinte si ea face parte din oferta educationala a scolilor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-