Published On: Soare, Feb 15th, 2015

NU TREBUIE SA PLATITI TAXE DE REZILIERE cand inchideti inainte de termen contractele de telefonie mobila sau internet!

telefon copyO lege promulgata inca din 2010 este calcata in picioare de furnizorii de internet sau telefonie mobila, insa nu trebuie sa cedati in fata contractelor cu clauze abuzive pe care unii furnizori inca se bazeaza. Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, sunt actele normative care va dau dreptul sa reziliati orice contract de telefonie mobila sau internet, fara a plati despagubiri pentru aceasta.
"Legea 161/2010 se traduce intr-un act de reparatiune morala pentru milioanele de romani care au ajuns in ultimii ani de zile, victime ale sistemului abuziv si incorect de pretindere a taxelor de reziliere a contractelor incheiate de consumatorii romani in domeniul internet-telefonie fiind prevazut faptul ca: "Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale"", a declarat pentru Infobraila, avocatul Iulian Urban. 
""Daca firma de telefonie mobila sau internet refuza sa dea curs legii va sfatuiesc sa faceti plangere la Oficiul Judetean pentru protectia Consumatorului sau sa ii actionati in instanta", a spus avocatul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-