Published On: vin, Feb 13th, 2015

Nota 10 pentru presa braileana: Jurnalistii, inspectie la “Spitalul Judetean”!

Share This
Tags

Spitalul Judetean - Iugulescu - Olguta - FranciskIn urma cu doar cateva saptamani, Antena 1 prezenta, la o ora de maxima audienta, fotografii suprinse de un brailean in Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Braila. 

Descrierea era urmatoarea, sustinuta cu desavarsire de fotografii: "Pacientii internati in spitalul din Braila sunt nevoiti sa foloseasca un dus ruginit, intr-o incapere cu pereti negri, plini de igrasie. In salon, pacientii ar trebui sa se insanatoseasca, dar in orice moment ar putea sa se electrocuteze in firele impachetate intr-o punga de plastic ce atarna deasupra patului. O baie insalubra, pereti murdari, var crapat, mucegai."

Dupa emisiunea de la Antena 1, raspunsurile la intrebarile insistente ale jurnalistilor din presa locala au fost: "Vom vedea, vom analiza, vom lua masuri, fotografiile sunt vechi de 3-4 ani".

Am mai auzit, si ne-am saturat deopotriva, politicieni vorbind ore-n sir din sediul unui partid despre nereguli din institutii, in timp ce acolo se inradacina, incet, dar sigur, un stat in stat. 

Astazi, ora 09.00, obsinuita conferinta de presa a PSD, partidul care detine conducerea Consiliului Judetean, deci controlul asupra Spitalului Judetean. In fata microfonului: primarul Simionescu, senatorul Rotaru, deputatul Dragomir si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Francisk Iulian Chiriac.

I-am lansat o provocare secretarului de stat Chiriac, in timpul conferintei, dupa ce ne-a spus ca "se va verifica" situatia reclamata:

"Domnul Tudose si domnul Mortu au vorbit despre transparenta. Stiti subiectul Spitalului Judetean. S-a nascut o dezbatere publica despre situatia din spital. Presa nu are acces pentru a filma in spital. Puteti face astazi un exercitiu si sa mergeti, dupa conferinta, cu toata presa la Spitalul Judetean, sa vedem si noi, si astfel si cetatenii, situatia reala de acolo?"

Iulian Francisk Chiriac, vizibil surprins: "Lasati-ma intai pe mine sa ma duc. Cu mare placere putem sa mergem si impreuna sa facem o vizita. Din punctul meu de vedere ar fi bine sa vina si domnul presedinte Mortu."

Pana la urma, cu ajutorul minunatilor mei colegi, care au sustinut "provocarea", in 20 de minute toata presa locala era fata-n fata cu managerul Spitalului Judetean, iar apoi a marsaluit prin Sectia de Pediatrie. Politicienii au cedat, iar noi, dar si brailenii, am invins!

Managerul spitalului, doctorul Iugulescu, a raspuns la toate intrebarile jurnalistilor, deloc comode. Rezultatul "inspectiei" in spital il veti afla citind presa locala. Un exercitiu interesant intr-un judet care pana acum cateva luni nici nu indraznea sa se gandeasca la asa ceva.

Repet, nota 10 pentru presa braileana! Si nu e infumurare: 10 merita fiecare coleg in parte!

Comentarii

comentariu

About the Author