Published On: mie, Feb 25th, 2015

Nazare (PNL), catre sefii CJ Braila si Galati: Faceti cereri oficiale pentru aeroport regional, altfel se blocheaza proiectul. Un minim efort

Share This
Tags

nazare cjDeputatul liberal Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor in Guvernul MRU, le cere, prin intermediul unui comunicat de presa, sefilor Consiliilor Judetene Braila si Galati, social-democratii Viorel Mortu si Nicolae Bacalbasa, sa transmita "urgent" Ministerului Transporturilor "cereri oficiale pentru finantarea unui aeroport regional".

Nazare atrage atentia asupra faptului ca in lipsa transmiterii unor astfel de cereri, aeroportul nu poate fi inclus pe lista obiectivelor finantabile in Masterplanul General de Transport al Romaniei: "E vorba de un minim efort din partea presedintilor celor 2 Consilii Judetene, dar fara de care acest proiect ar fi blocat pe termen nedifinit".

"Am constatat cu stupoare in timpul dezbaterii pe Masterplan, componenta aerian, de ieri din Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputatilor ca nici daca ar vrea Ministerul Transporturilor nu ar putea demara procedura in lipsa unei cereri formale. Eu solicit in calitate de deputat acest lucru de doi ani ani de zile, dar pentru reusita proiectului este nevoie de colaborarea activa a autoritatilor locale. De asemenea, autoritatile trebuie sa anexeze cererii si studiile existente in legatura cu acest proiect", precizeaza Nazare.

Fostul ministru al Transporturilor a mai adaugat faptul ca "un aeroport regional in zona ar putea deservi judetele Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Ialomita, impulsionand astfel dezvoltarea intregii regiunii".

Comentarii

comentariu

About the Author