Published On: joi, Feb 5th, 2015

Mihai Tudose, ministrul Economiei: Una dintre cerintele principale ale FMI a fost renuntarea la ajutoarele de stat

Share This
Tags

TudoseDelegatia FMI in Romania are ca "principala cerinta" in discutiile cu Guvernul renuntarea la acordarea de ajutoare de stat, a declarat, joi, Ministrul Economiei si Turismului, Mihai Tudose, precizand ca o alta mare problema o reprezinta stergerea arieratelor marilor companii de stat, informeaza MEDIAFAX.

Ministrul Economiei si Turismului, Mihai Tudose, aflat, joi, la Buzau, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judet, a fost intrebat de jurnalisti despre solicitarile FMI la negocierile cu Guvernul, el spunand ca nu poate face publice detalii atat timp cat discutiile nu sunt incheiate, mai arata sursa citata.

"Suntem inca intr-o negociere cu FMI si nu putem sa discutam in timpul meciului. Totusi, ca sa stiti asa, una dintre cerintele principale a fost renuntarea la ajutoarele de stat, sa se termine cu lipsa de apetenta in a constata niste datorii la firmele de stat sau. Atunci cand o firma de stat nu plateste datorii la o alta firma de stat care la randul ei nu plateste la alta firma de stat si atunci, tot circuitul asta este tot un ajutor de stat pentru ca este un actor care se simte bine in situatia asta si care poate concureaza la un moment dat cu un privat fara a fi foarte fair play. Mai sunt, de asemenea, probleme cu stergerea arieratelor si cu guvernanta, cu partea asta de conducere a marilor companii, in cazul celor mai mari actori economici", a spus ministrul Economiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-