Published On: vin, Feb 13th, 2015

“Meci de box” in Parlamentul ucrainean

Share This
Tags

BATAIE-660x400Potrivit postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), Legislativul de la Kiev a propus spre adoptare un cod etic pentru membrii puterii legislative, ca urmare a faptului ca, joi, lucrarile acestuia au fost perturbate de o bataie intre doi parlamentari.

Din cauza unor divergente cu privire la legea proprietatii terenurilor, deputatul Iegor Soboliev din cadrul aliantei politice Samoponici (Autoaparare) s-a luat la bataie cu colegul sau Vadim Ivcenko din cadrul Batkivscina (Patria).

Bataia, in urma careia Ivcenko s-a ales cu nasul spart, iar Soboliev cu buza sparta, a fost oprita de personalul de securitate al institutiei.

In urma incaierarii intre cei doi deputati, presedintele Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) Volodimir Hroisman a fost nevoit sa opreasca lucrarile adunarii timp de 15 minute.

La reluarea activitatii, Hroisman a declarat ca, din cauza comportamentului neadecvat, cei doi vor fi pedepsiti prin interdictia de a participa la urmatoarele cinci sedinte si a propus adoptarea unui cod etic pentru parlamentari, pe care sa fie obligati sa-l semneze si respecte.

Reamintim faptul ca, in ultimii ani, incaierarile au fost destul de frecvente in Parlamentul Ucrainean.

Comentarii

comentariu

About the Author

-