Published On: mar, Feb 3rd, 2015

Marius Tudose, presedintele CSM, le-a spus tinerilor absolventi ca in instante si parchete nu curge “lapte si miere”

Share This
Tags

pres CSM-pozaIeri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, le-a spus absolventilor Institutului National al Magistraturii, in cadrul intalnirii cu seful statului, care a avut loc la Palatul Cotroceni, ca in instante si parchete nu curge lapte si miere sau ca statutul dobandit nu ii plaseaza intr-o zona intangibila.

Fiind  prima generatie de absolventi  de la  adoptarea noilor coduri, Tudose le-a vorbit despre insemnatatea rolului lor in “schimbarea mentalitatilor si la uniformizarea practicii judiciare”

In ceea ce priveste construirea carierei profesionale, tinerii magistrati ar trebui sa tina cont de urmatoarele aspecte, conform spuselor sefului CSM: "Sa nu confundati elita cu elitismul. La formarea initiala ati invatat despre independenta magistratului, dar nu ati fost pusi in situatia de a o manifesta. Ati invatat despre impartialitate, dar nu ati avut ocazia de a o exercita efectiv. Vi s-a vorbit despre reputatie profesionala dar nu ati fost pusi in situatia de a construi si oricate repere teoretice sau studii de caz vi s-au furnizat pana acum ele sunt simple simulari, nu experiente concrete. Marea voastra provocare ca oameni si ca profesionisti este de a va construi singuri atitudinile si aici intervine vocatia si constiinta fiecaruia dincolo de legi, de garantii si de sanctiuni”.

La finalul discursului, Marius Tudose i-a felicitat pe tinerii absolventi, transmitandu-le sa isi exercite profesia astfel incat sa poata fi mandri de propria lor persoana in fiecare zi si sa nu uite ca sunt "infaptuitori ai justitiei facute de oameni pentru oameni".

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-