Published On: lun, Feb 23rd, 2015

Marian Pita, pugilistul de AUR al Brailei. 4 medalii pentru boxerii braileni la Cupa Romaniei de seniori

Share This
Tags

marian pitaCupa Romaniei de seniori s-a desfasurat saptamana trecuta la Braila. Calificarile si semifinalele au avut loc in sala Carantina iar marea finala s-a disputat in Sala Polivalenta Danubius acolo unde publicul brailean a venit in numar mare pentru a-i sprijinii pe pugilistii de la CSM Braila.

Marian Visan, Marian Pita si Dragos Ghionea s-au calificat in finala insa doar unul a reusit sa obtina medalia de aur.

Marian Pita, unul dintre cei mai buni pugilistii din Romania, la categroria sa de greutate, a reusit sa il invinga pe Irinel Olaru de la SCM Bacau. Cei doi s-au mai intalnit in ring si in 2014 cand braileanul a pierdut in fata pugilistului din Bacau. Pita a castigat la puncte meciul, iesind pentru a doua oara castigator al Cupei Romaniei la seniori, dupa ce in 2013 realiza pentru prima oara aceasta performanta, la categoria 64kg.

Marian Visan s-a recunoscut invins in fata sportivului de la Farul Constanta, Florentin Niculescu. Cu toate ca a boxat bine in primele doua reprize, in cea de a treia Visan a cedat iar adversarul a profitat de scaderea de ritm a pugilistului brailean. Cu toate acestea Visan a urcat pe treapta a doua a podiumului.

La categoria 92kg, Dragos Ghionea a luptat impotriva sportivului de la Arad, Marius Tatar. Daca primele doua runde au fost echilibrate in cea de-a treia, sportivul din Arad a lovit in forta si l-a facut pe Ghionea sa cedeze, arbitrii declarandu-l castigator la puncte pe Tatar.

In urma acestei competitii sportivii braileani au reusit sa obtina 4 medalii, una de aur, doua de argint si una de bronz. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-