Published On: vin, Feb 13th, 2015

MAPN: “Executarea serviciului militar obligatoriu se va face numai la declararea starii de razboi”

Share This
Tags

militariMAPN vine in aceasta dimineata cu ultimele precizari privind situatia reala in legatura cu mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania.

"Mobilizarea rezervistilor si incorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea starii de razboi sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Apararii, relateaza Evenimentul Zilei.

Modelul ceritificatului medical a fost publicat in Monitorul Oficial, iar el o sa fie eliberat de medicii de familie. Conform legii, tinerii care au implinit 18 ani trebuie sa se prezinte, in termen de sase luni la Biroul de informare-recrutare, pentru a fi luati in evidenta militara si pentru a primi adeverinta de recrutare.

Legea spune ca la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.

In Romania exista peste 2,1 milioane de barbati cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, potrivit datelor de la recensamantul din octombrie 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-