Published On: lun, Feb 16th, 2015

Managerul Iugulescu, despre fotografiile cu mizeria din Spital

Share This
Tags

spitalIn urma cu aproximativ doua saptamani, Antena 1 a prezentat, la o ora de maxima audienta, o serie de fotografii surprinse de un brailean in Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila. 

Descrierea era urmatoarea, sustinuta cu desavarsire de fotografii"Pacientii internati in spitalul din Braila sunt nevoiti sa foloseasca un dus ruginit, intr-o incapere cu pereti negri, plini de igrasie. In salon, pacientii ar trebui sa se insanatoseasca, dar in orice moment ar putea sa se electrocuteze in firele impachetate intr-o punga de plastic ce atarna deasupra patului. O baie insalubra, pereti murdari, var crapat, mucegai."

Atunci, directorul spitalului, doctorul Mihail Iugulescu, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere cu privire la situatia prezentata de Antena 1, insa presedintele interimar al Consiliului Judetean a precizat ca Iugulescu i-a comunicat ca fotografiile "sunt vechi de 3-4 ani".

Iugulescu SpitalVineri, 13 februarie, cand jurnalistii braileni au reusit sa intre in spital, impreuna cu secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Francisk Iulian Chiriac, pentru a vedea care este realitatea, saloanele in cauza erau in reparatii, iar directorul Iugulescu nu a mai sustinut ca mizeria si conditiile insalubre au fost imortalizate in urma cu ani buni.

Explicatia doctorului Iugulescu, manager al spitalului din luna martie 2014, dupa demisia Rodicai Sin, a fost cu totul alta - abracadabranta, punand fotografiile pe seama unor braileni rauvoitori. Directorul le-a spus jurnalistilor ca fotografiile, pe care le-a numit "tendentioase", au fost facute "din anumite motive".

"Din anumite motive, n-are sens sa le enumeram aici, s-au facut fel de fel de fotografii tendentioase. N-am sa va ascund! Poate ca e jenant sa spun lucrul asta, dar in calitate de manager cand cineva vine in casa ta si incepe sa se uite ca aia e asa, aia asa, sa fotografieze, ai si tu dreptul sa spui anumite lucruri. Au fost fotografii dupa ce cineva a folosit un grup sanitar si nu s-a curatit suficient grupul. A facut o fotografie vasului de WC , ia uite ce mizerie, ia uite cum arata!", a declarat managerul Spitalului Judetean. 

Iugulescu a mai adaugat ca alte fotografii au fost facute in Sectia de Chirurgie, chiar in momentul in care in sectie avea loc dezinfectia aeromicroflorei si formolizarea, pentru a fi scoasa in evidenta dezordinea. 

"Noi in sectii facem ciclic dezinfectia aeromicroflorei, formolizarea, pentru a indeparta microbii. Cand se face o astfel de procedura, paturile toate se strang, se trag de la locurile lor, se scot husele saltelelor, saltele se intorc pe partea cealalta si se indoaie. Si cineva la un moment dat, dupa ce s-a terminat formalizarea, intr-o sambata, a venit si a facut 3-4 fotografii ca "ia uitati-va cum arata Sectia de Chirurgie de la Spitalului Judetean!". Asa arata cand se formolizeaza un salon, este o procedura in interesul pacientilor. Nu s-ar putea sa nu facem lucrul asta. (…) Lumea iti gaseste nod in papura", a mentionat Iugulescu.

Ziarul Infobraila dezbate si prezinta opiniei publice subiectul Mihail Iugulescu DOAR din perspectiva managerului unitatii spitalicesti, nu si din cea de medic! 

Comentarii

comentariu

About the Author