Published On: mar, Feb 24th, 2015

MAE: Un nou virus face ravagii in Columbia. Virusul Chikungunya, transmis prin intepatura de tantar

Share This
Tags

TantariMAE informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Columbiei ca autoritatile sanitare din aceasta tara au anuntat aparitia unui nou virus, denumit Chikungunya. Virusul se transmite prin intepatura de tantar si provoaca puternice dureri musculare si de articulatii.

Virusul provoaca puternice dureri musculare si de articulatii, pe durata mai multor luni sau ani, asemanatoare, ca simptome, artritei. Tratamentul se face pe baza de analgezice si se recomanda, de asemenea, o buna hidratare a corpului.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani, care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Columbiei, ca Institutul National al Sanatatii de la Bogota a anuntat aparitia virusului Chikungunya, in Columbia. Virusul se transmite prin intepatura tantarului „Aedes aegypti”, cel care este si purtator al virusului Dengue, precum si al virusului febrei galbene. Nu exista tratament sau vaccin pentru prevenirea acestor boli, ci doar masuri preventive, cum ar fi repelantele (cremele si spray-urile anti-tantari) si evitarea zonelor de risc", se arata in comunicatul transmis de MAE.

Cazurile in care se produce decesul persoanei infestate cu virusul Chikungunya sunt rare.

Potrivit MAE, Guvernul columbian a admis existenta a aproximativ 800.000 cazuri de bolnavi infectati cu virusul Chikungunya la nivel national. Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat impactul economic pe care il poate produce acest virus este unul dezastruos, avand in vedere ca zona coastei de nord a Columbiei este cea mai afectata, fiind principala zona turistica a tarii, vizitata atat de straini, cat si de autohtoni.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomanda oamenilor sa consulte informatiile furnizate prin intermediul aplicatiei „Calatoreste in siguranta”, ce poate fi descarcata pe orice telefon mobil de tip smartphone, si serviciului de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS iti poate salva viata!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-