Published On: mie, Feb 4th, 2015

INUNDATII BRAILA: 17 pompe de evacuare a apei au fost instalate in 6 localitati din judet, in cartierul Lacu Dulce si pe DN 22

Share This
Tags

inundatiiOdata cu incalzirea vremii, cantitatile mari de zapada care au cazut in aceasta iarna pe raza judetului nostru au provocat inundatii in unele localitati.

Conform raportului prezentat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila, la inceputul anului, se mentine riscul de inundarii ca urmare a cresterii debitelor raurilor interioare si mai ales a fluviului Dunarea cat si a precipitatiilor. Pe raza judetului nostru 67 de localitati se afla in zona de inundabilitate.

Pentru a evita inundarea gospodariilor si baltirilor pe suprafetele agricole din localitatile Movila Miresii, Gropeni, Stancuta, Dudesti, Vadeni, Victoria, cartierul Lacu Dulce din municipiul Braila si DN 22 pe raza comunei Movila Miresii, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila au pus in functiune 17 statii de pompare de evacuare a apei rezultate din topirea zapezii si a precipitatiilor cazute în ultima perioada.

Pentru inventarierea zonelor unde se manifesta fenomenul de baltire, se vor deplasa in teren o comisie formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare – Filiala Judeteana Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-