Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Incapacitatea de a citi sau de a vorbi te ajuta sa stralucesti in arta muzica, desen sau afaceri

Share This
Tags

dislexia-neDislexia este o dizabilitate a invatarii care poate afecta capacitatea unei persoane de a citi, scrie si uneori de a vorbi. Potrivit National Institutes of Health, 15% din populatia Americii se confrunta cu aceasta dificultate .Aceasta dificultate se inregistreaza mai mult in jurul baietilor.

Copilul dislexic care ramane in urma simte ca are deficiente fata de colegii sai. Nu intelege ce se intampla cu el, sufera avand sentimentul ca pentru el este inaccesibil si imposibil ceea ce pentru colegii lui este natural. Il apasa sentimentul nerealizarii asteptarilor parintilor si ale profesorilor si il macina neincrederea in sine pe zi ce trece. In plus, din cauza necunoasterii dislexiei, in majoritatea cazurilor, cei din jurul lui explica greutatile copilului prin lene, neatentie, lipsa de caracter, prostie.

O mare parte a persoanelor care sufera de aceasta deficienta stralucesc in domeniul artei , talent in muzica, desen, multi oameni de afaceri de success fiind dislexici.

Ce cauzeaza dislexia?

Dislexia poate fi ereditara, cercetatorii  identificand genele care sunt responsabile.

Cercetatorii au identificat care parte a creierului este raspunzatoare pentru dislexie. Imaginile surprinse de cercetatorii au aratat ca  dislexia afecteaza acea zona a creierului care coordoneaza vorbirea, conducand la diferente in ceea ce priveste modul in care informatia este prelucrata si afecteaza abilitatile necesare pentru invatarea cititului, scrisului si rostirii cuvintelor.

Dislexici celebri: Albert Einstein, Walt Disney, Winston Churchill.

Copii predispusi spre dislexie ar trebui sa beneficieze de o terapie logopedica intensiva  pentru dezvoltarea capacitatilor deficitare.

Kinetoterapia este recomandata copiilor predispusi la dislexie deoarece la ei se constata o ramanere in urma a dezvoltarii echilibrului, o tulburare in schema corporala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-