Published On: mie, Feb 4th, 2015

Horjea suspendata o etapa si amendata cu 500 de lei. Jucatoarea a fost sanctionata pentru comportare nesportiva grosolana

Share This
Tags

Alina HorjeaFinalul meciului dintre "U" Alexandrion Cluj si HC Dunarea Braila a fost unul de infarct. Pe langa faptul ca elevele Alexandrinei Soare au pierdut meciul in ultimele 10 secunde, Alina Horjea a fost suspendata de Federatia Romana de Handbal pentru comportare nesportiva grosolana.

In ultimul minut de joc Alina Horjea a imbrancit-o pe Andreea Tetean, jucatoarea de la "U" Cluj, cea care a incercat sa o tina pentru a nu repune mingea. Gestul grosolan al centrului Brailei a fost imediat sanctionat de arbitrii care au aratat rosu ambelor jucatoare. Daca Andreea Tetean a scapat doar cu o amenda, comportamentul nesportiv al Alinei Horjea, care si-a impins adversara, a fost sanctionat de FRH cu o etapa suspendare si cu o amenda de 500 de lei.

Astfel, Comisia de disciplina a FRH a decis: "In legatura cu jocul dintre echipele U Alexandrion Cluj si HC Dunarea Braila (LNF, 31.01.2015, Cluj Napoca), comisia decide:

- sanctionarea sportivei TETEAN ANDREEA (U Alexandrion Cluj) cu 500 lei penalizare, termen de achitare 13.02.2015,  pentru comportare nesportiva grava (regula 8.10, lit. d), conf. Art. 50.2 lit b;

- sanctionarea sportivei HORJEA ALINA (HC Dunarea Braila) cu 1 etapa suspendare incepand cu 04.02.2015 si 500 lei penalizare, termen de achitare 13.02.2015, pentru comportare nesportiva grosolana (riposta, regula 8.10, in ultimul minut de joc), conf. Art. 50.3 lit a si b", se arata pe site-ul Federatiei.

Alexandrina Soare va trebui sa gaseasca solutii pentru a o inlocui pe Alina Horjea in partida de sambata cu SCM Craiova, centrul Brailei urmand sa vada meciul din tribuna.

Alina Horjea nu este la prima abatere. In octombrie 2013 handbalista a fost suspendata de FRH pentru acelasi lucru, jucatoare stand in tribuna tot la un meci cu Craiova.

Partida dintre HC Dunarea Braila si SCM Craiova va avea loc sambata, 7 februarie de la orele 13.15.

Comentarii

comentariu

About the Author

-