Published On: joi, Feb 12th, 2015

Guma de mestecat. Toxic sau nu?

Share This
Tags

gumaOamenii folosesc guma de mestecat de milenii bune, dar abia recent a devenit o masa plastica mentolata, plina de conservanti si alte chimicale.

Indiferent de motivele pentru  care consumi  guma de mestecat, trebuie sa stii ca acest amestec moale si cu potential toxic este daunator atat pentru sanatate, cat si pentru mediu, potrivit revistei The Ecologist.

Din cauza ingredientelor necunoscute de pe ambalajul gumei de mestecat, cei mai multi dintre noi continua sa o mestece din ignoranta, in cantitate foarte mare.

Guma de mestecat contine  ingrediente la care ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa le consumi. Conservantul hidroxianisol butilat (HAB), este unul dintre ele. Potrivit celui mai recent raport despre substante cancerigene emis de Programul national de toxicologie din America, HAB- ul in cadrul experiementelor efectuate pe animale a produs cancer deci ar putea cauza aceasta boala si in randul oamenilor.

Aspartamul si acesulfamul K, sunt de asemenea daunatori pentru sanatate. Aspartamul este un indulcitor artificial facut din acid aspartic, fenilalanina si alcool metilic. Acesulfamul K produce cancer la animale, ceea ce presupune un risc cancerigen si la oameni.

Mestecatul excesiv, adica peste 20 de minute, poate duce la aparitia gastritelor, a ulcerului gastric. Mucoasa stomacala este serios iritata daca mestecam pe stomacul gol.

Guma de mestecat nu este  daunatoare doar pentru sanatatea noastra, ea este si pentru mediu deoarece guma actuala nu este biodegradabila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-