Published On: lun, Feb 23rd, 2015

Fortele de Munca Braila stimuleaza incadrarea in munca a somerilor acordand subventii angajatorilor

Share This
Tags

someri13Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila acorda subventii angajatorilor care incadreaza in munca someri.  

Conform art.85, alin. (5), din Legea 76/2002,  privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a hotarat acordarea de subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala.

In cazul in care nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, somerii pot solicita acordarea pensiei pentru limita de varsta.

Subventia reprezinta valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare, respectiv 500 lei lunar.

Angajatorii au obligatia sa mentina raporturile de munca sau de serviciu cu respectivii angajati cel putin 18 luni.

Subventia nu se mai acorda angajatorilor care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din acesta categorie, se arata in comunicatul emis de A.J.O.F.M. Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-