Published On: mar, Feb 3rd, 2015

Fondul Monetar International cere inchiderea Termocentralei de la Chiscani: 300 de braileni risca sa ramana fara serviciu

Share This
Tags

termocentrala-chiscani-evenimentFondul Monetar International a impus o reorganizare de amploare a Complexului Energetic Oltenia, la ultima discutie avuta la finele saptamanii cu directorul Complexului, Laurentiu Ciurel. Fondul a cerut doua planuri de reorganizare a companiei, pentru a evita masura ceruta la ultima vizita, respectiv disponibilizarea a 6.000 de salariati, scrie gorjexclusiv.ro.

In prezent, se lucreaza la cele doua variante, in una fiind simulata functionarea fara cinci grupuri energetice si carierele aferente, printre care si Termocentrala de la Chsicani (Braila), iar in cealalta fara un grup de la Turceni si fara termocentralele din Dolj si carierele care le deservesc. 

Timp de o saptamana, se vor face simulari, cu pret de cost al energiei, economii si productie, pentru a se vedea care dintre variante va fi pusa in aplicare, mai anunta sursa citata. Cert este insa un lucru: una dintre ele, cu siguranta, va fi implementata.

La sfarsitul anului 2013, cele doua grupuri energetice care functioneaza pe gaz la Termocentrala Braila au fost preluate de catre Complexul Energetic Oltenia. Termoelectrica Braila are aproximativ 300 de angajati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-