Published On: mie, Feb 25th, 2015

Filmul romanesc “De ce eu?”, in proiectie de gala la Braila, pe 5 martie

Share This
Tags

Proiectie-de-gala-a-filmului-De-ce-eu“De ce eu?”, in regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, va avea o proiectie de gala la Braila joi, 5 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Tineretului. La eveniment vor veni regizorul Tudor Giurgiu si actorii braileni Emilian Oprea, Alin Florea si Liviu Pintileasa.

Trei dintre invitatii care se vor intalni cu publicul brailean sunt actori ai Teatrului „Maria Filotti”: Emilian Oprea, aflat la debut in rol principal intr-un lungmetraj de cinema, Liviu Pintileasa, in rolul unui coleg al procurorului Cristian Panait, si Alin Florea, care-l interpreteaza pe personajul inspirat de procurorul Alexandru Lele.

Filmul surprinde cazul real al tanarului procuror Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, dupa ce asupra lui s-au exercitat presiuni pentru a-si ancheta un coleg.

„Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre esecul unei generatii din care fac parte. Care a crezut ca schimbarile politice ale anului 1989, ca despartirea de comunism va insemna o rupere definitivă cu sistemul vechi mafiot si corupt. In 2002, dar si in prezent, realitatea romaneasca e una dura: vechii ofiteri si activisti din Securitate monopolizeaza nu doar afaceri importante, ci si pozitii importante in politica”, a povestit regizorul Tudor Giurgiu, care semneaza si scenariul impreuna cu Loredana Novak.

Cristian (Emilian Oprea) este un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. El investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are insa implicatii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justitie. Incercand sa descopere adevarul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate.

Biletele pot fi achizitionate in avans, incepand din 23 februarie, din reteaua Bilet.ro, iar de la Casa de Cultura a Tineretului, doar in ziua proiectiei, de la 16.00. In Braila, va putea fi vizionat din 27 februarie si la Cinema City.

Comentarii

comentariu

About the Author

-