Published On: joi, Feb 5th, 2015

Fermieri braileni, ATENTIE! 27 februarie, ultima zi pentru subventia motorinei

Share This
Tags

FermieriFermierii care sunt interesati de obtinerea ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura, in trimestrul al patrulea al anului 2014, pot depune cererile de plata pana pe data de 27 februarie, reiese dintr-un comunicat remis de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

In cazul in care cantitatile de motorina pentru care se solicita plati in cadrul schemei de ajutor de stat depasesc cantitatile prevazute in anexa, cuantumul platilor se reduce proportional.

Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza pana la data de 30 iunie 2015, in limita bugetului anual aprobat. Suma totala alocata schemei de ajutor de stat este de 162.673,75 mii lei.

Pentru sectorul vegetal cererile de plata se depune insotite de urmatoarele documente: copie de pe documentele de identitate si de pe documentele de inregistrare; adeverinta in original de la Registrul agricol, cu suprafetele agricole aflate in exploatare, inclusiv pentru spatii protejate; situatia suprafetelor si a structurii culturilor pentru care solicita ajutorul de stat; situatia centralizatoare a cantitatilor de motorina utilizata pentru obtinerea productiei primare in agricultura, aferenta trimestrului IV al anului 2014; copie de pe facturile /bonurile fiscal de cumparare a motorinei emise de furnizori pe numele solicitantilor; dovada cont trezorerie.

Pentru sectorul zootehnic cererile de plata se depun insotite de urmatoarele documente: copie de pe documentele de identitate si de pe documentele de inregistrare; copia documentului care atesta inregistrarea/autorizarea sanitar veterinara pentru porcine/pasari/familii de albine/viermi de matase; situatia centralizatoare a cantitatilor de motorina utilizata pentru obtinerea productiei primare in agricultura, aferenta trimestrului IV al anului 2014; copie de pe facturile /bonurile fiscal de cumparare a motorinei emise de furnizori pe numele solicitantilor; situatia privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu pentru timestrul IV al anului 2014, intocmite de beneficiari si vizata de medicul imputernicit de libera practica, dupa caz si dovada cont trezorerie.

Beneficiarii au obligatia sa utilizeze cantitatile de motorina achizitionate cu acciza redusa strict in scopul destinat conform prevederilor legale. De asemenea, au obligatia sa notifice in scris, in termen de 10 zile lucratoare, orice modificare a structurii de culturi si a suprafetei totale, modificarea efectivului de animale/pasari/familii de albine/viermi de matase sau a cantitatii de apa, ori cazurile exceptionale aparute ca urmare a efectelor unor circumstante naturale pentru care s-a solicitat determinarea si acordarea ajutorului de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-