Published On: lun, Feb 16th, 2015

EXCLUSIV: Braila NU va organiza CE de tineret la box. Viorel Sima, presedintele Comitetului de Organizare: “Tensiunea din Federatie a dus la asta”

Share This
Tags

Box-carantineiRomania a candidat pentru organizarea CE de tineret 2015 la Braila, alaturi de Irlanda, Polonia, si Danemarca.

Comitetul de Organizare al Campionatului European de tineret 2015, format din Viorel Sima, Vasile Catea, Mihai Craiu, primarul Brailei, Aurel Simionescu, si presedintele interimar al CJ Braila, Viorel Mortu, au lucrat la amplul dosar de candidatura al Brailei pentru a doua competitie ca importanta din EUBC (Federatia Europeana de Box). Dosarul a primit girul MTS, ministrul Gabriela Szabo si secretarul de stat Carmen Tocala semnand scrisoarea de garantie pentru EUBC.

Viorel Sima, presedintele Comitetului de Organizare declara in urma cu o luna faptul ca Braila are dosarul perfect si ca Romania a demonstrat in 2014 ca poate organiza o competitie la un asemenea nivel. Cu toate acestea, Polonia a castigat in cele din urma in fata Romaniei si va fi gazda competitiei.

Contactat telefonic, Viorel Sima a precizat faptul ca in urma plecarii sale din Federatia Romana de Box, sansele ca Braila sa fie gazda acestei competitii au scazut, el nemaiavand sprijin din partea FR Box. "Nu vreau sa comentez. Tensiunea din Federatie a dus la asta. Odata cu plecarea mea nu am mai avut sprijin din partea lor", a declarat acesta.

Vicepresedintele FR Box, Vasile Citea vedea deja competitia la Braila dat fiind faptul ca orasul de la malul Dunarii a inregistrat anul trecut un rezultat deosebit prin castigarea medaliei de bronz la CE dar si prin munca depusa de antrenori atat la club cat si la Centrul de excelenta. "Nu doresc sa fac niciun comentariu. S-a pierdut probabil la cateva voturi. Din pacate competitia se va organiza in Polonia", a precizat acesta.

Campionatului European de Tineret va avea loc in noiembrie 2015.

Comentarii

comentariu

About the Author

-