Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Efectele secundare ale excesului de calciu

Share This
Tags

Dairy ProductsHipercalcemia este o afectiune in care pacientul are prea mult calciu in sange. Desi calciul indeplineste functii importante, o cantitate prea mare in sange poate  cauza probleme.

Calciul este necesar pentru a mentine oasele sanatoase si joaca un rol important in functionarea corecta a muschilor. Chiar daca calciul este un mineral esential pentru organism, in cantitati mari porovoaca o serie de probleme medicale. Principala cauza a hipercalcemiei este supraactivitatea uneia dintre glandele paratiroide. Alte cauze pot fi si cancerul, anumite medicamente si consumul in exces de suplimente de calciu si vitamina D.

Hipercalcemia se manifesta prin oboseala, sete intensa, dureri abdominale insotite de greturi si constipatie,de depresie.

Principala cauza a hipercalcemiei este supraactivitatea uneia sau mai multora dintre cele patru glande paratiroide, care se gasesc in spatele glandelor tiroide.

O cauza comuna a hipercalcemiei este si deshidratarea. Atunci cand in sange se gasesc prea putine lichide, nivelul de calciu creste.

Printre complicatiile hipercalcemiei se numara: osteoporoza, pietre la rinichi, ritm cardiac anormal, probleme ale sistemului nervos.

Daca suferi de hipercalcemie este indicat sa adopti un stil de viata sanatos, pentru a preveni degradarea rinichilor si a masei osoase. Iata ce poti face: miscare, renunta la fumat, bea multe lichide, in special apa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-