Published On: mie, Feb 11th, 2015

Draghincescu a dus comisia “Danaila” la Parchet: Plangere penala / “Ma voi lupta pana la capat! Nu ma sperii!”

Share This
Tags

Simona DraghincescuConsilierul local liberal (ex-PDL) Simona Draghincescu muta razboiul cu primarul Simionescu si viceprimarul Alexandru Danaila din presa la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila. Draghincescu a depus o plangere penala pentru 5 infractiuni cu privire la situatia pentru care primarul a dispus infiintarea unei comisii de analiza la nivelul Primariei, la conducerea careia a fost numit Danaila.

Mai exact, Simionescu a infiintat o comsie care sa verifice daca Hotararea CLM 279/2009, pe care Draghincescu o invoaca atunci cand vine vorba de dosarul penal in care este cercetata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, a fost modificata ilegal. In Hotararea CLM transmisa presei de consilierul local Draghincescu apare mentiunea "p. particular" in dreptul unor constructii din pietele din municipiu, inclusiv in dreptul celor de a caror demolare ilegala este acuzata.

Viceprimarul Alexandru Danaila sustine ca mentiunea "p. particular" a fost adaugata la textul orginal al Hotararii CLM si ca acele constructii apartin domeniului public, in timp ce Draghincescu afirma ca hotararea este "extrem de corecta si corespunde cu realitatea".

Consilierul local le cere procurorilor sa afle daca in Primarie au fost savarsite infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals in declaratii, fals in inscrisuri oficiale si neglijenta in serviciu, aratand ca se va lupta "pana la capat" pentru a-si dovedi nevinovatia.

"Le transmit celor care se ocupa cu asemenea activitati ca nu ma sperii si nici nu-mi este teama de ceea ce am facut in timpul mandatului meu de director al Directiei Pietelor. Nu am sa las pe nimeni sa-mi jigneasca familia, numele, activitatea administrativa ori politica, doar pentru ca am deranjat linistea de langa "borcanul cu miere" al grupurilor de interese care au capusat Braila ani la rand", precizeaza Simona Draghincescu intr-un comunicat de presa.

In finalul comunicatului, consilierul local PNL il trage din nou de urechi pe Danaila, facand aluzie la declaratiile viceprimarului: "Sunt convinsa ca justitia este independenta, este una corecta, la fel pentru TOTI, bazata pe documente si pe argumente, nu pe inventii sau ciorne".

"Pentru mine nu exista extrem de corect, ci documente legale. Eu am discutat cu doamna Draghincescu si i-am spus ca am sa-i aduc la cunostinta rezultatele Comisiei. Nu e nici prima plangere penala, nici ultima", a comentat viceprimarul Danaila pentru Infobraila.

Istoria dosarului penal al Simonei Draghincescu

Simona Draghincescu este cercetata intr-un dosar penal care se afla in lucru la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ. La data de 8 octombrie 2014 s-a dispus urmarirea penala fata de consilierul local PNL pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Plangerea a fost depusa de Directia Pietelor, condusa in prezent de Costel Balan, membru al PNL, un vechi inamic public al fostului candidat independent la Primarie.

Mai exact, Draghincescu este acuzata ca in anul 2009, cand era director al Directiei Administratiei Pietelor si Targurilor, a dispus demolarea constructiilor C16-C26, situate in Piata Halelor - sector fructe, fara a exista autorizatie de demolare in acest sens, astfel prejudiciind patrimoniul institutiei pe care o conducea cu suma de 57.674 lei.

Despre constructiile in cauza se spune ca s-ar fi aflat in domeniul public, insa documentul eliberat de Primaria Brailei (Hotararea CLM nr.279/2009), in urma solicitarii consilierului local din data de 28 noiembrie 2014, certificat cu mentiunea "CONFORM CU ORIGINALUL" si semnat pentru secretarul municipiului de catre Angelica Bratu, fosta Pamfil, directorul Directiei Juridice,  pe fiecare pagina, arata contrariul. Despre aceasta hotarare viceprimarul Danaila spune ca este falsa.

In Hotararea Consiliului Local nr. 279 din 11 august 2009 privind actualizarea inventarului bunurilor ce alcatuiesc domeniul public al municipiului Braila, la capitolul "Sistemele de infrastructura privind administrarea domeniului public, cu terenurile aferente", in Piata Halelor Lot 3, constructiile C16-C26, cu exceptia C22, apar insotite de mentiunea "p. particular".

Comentarii

comentariu

About the Author

-