Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Disfunctionalitatile tiroidei pot reduce sansele femeilor de a ramane insarcinate

Share This
Tags

_Probleme tiroidaFunctia normală a tiroidei este esentiala in toate etapele: fertilitate, sarcină, naştere.

Un nou studiu sprijina ideea ca disfunctionalitatile tiroidei pot reduce sansele femeilor de a ramane insarcinate.

Autorul  studiului este de parere ca femeile care intampina probleme de fertilitate, ar trebui sa ia in calcul si testele pentru afectiunile tiroidei. Cercetatorul a descoperit ca 2.3 %  dintre femeile cu probleme de fertilitate sufera de hipertiroidism, comparabil cu 1.5 % din restul populatiei.

Amanda Jefferys, cercetator la Bristol Center for Reproductive Medicine Southmead Hospital,  afirma intr-un interviu ca anormalitatile in functionarea tiroidei afecteaza sistemul reproductiv al femeilor, cauzand probleme de conceptie, pierderea sarcinilor si probleme post natale.

Desi nu  s-a putut dovedi cauza si efectul, un expert din Statele Unite spune ca nu este surprins de aceasta descoperire. Doctor Tomer Singer din cadrul  Lenox Hill Hospital din New York City, de 20 de ani urmareste aceasta legatura dintre hipo si hipertiroidism, si infertilitate, pierderile de sarcina si problemele post-natale.

Este foarte important ca disfunctia tiroidiana (hipotiroidismul) sa fie diagnosticata si tratata inaintea sarcinii; acest lucru se face prin testele de functie tiroidiana (TSH, freeT4) si masurarea nivelului de ATPO, analize pe care ar tebui sa le ia in calcul fiecare femeie care isi planifica o sarcina in viitorul apropiat, chiar daca nu exista niciun fel de acuze (simptome).

Pe parcursul sarcinii functia tiroidei trebuie monitorizata indeaproape de catre endocrinolog, prin intermediul analizelor hormonale repetate. In acest fel sarcina va decurge normal si dezvoltarea intelectuala la copil nu va fi afectata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-