Published On: mie, Feb 4th, 2015

Deputatul PNL Vasile Varga a fost amendat de ANI cu 2.000 de lei

Share This
Tags

Vasile Varga 1Toti membrii comisiei juridice din Camera Deputatilor, printre care si deputatul PNL Vasile Varga, au fost amendati, marti, de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca nu l-au revocat din functie pe deputatul Petre Roman (PNL), in ciuda faptului ca raportul de incompatibilitate intocmit de inspectorii de integritate pe numele lui a ramas definitiv.

Astfel, fiecare dintre cei 22 de membri ai comisiei juridice a primit o amenda de 2.000 de lei, conform adresei trimise, marti, de ANI presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, anunta Ziare.com.

Mai mult, ANI avertizeaza ca in situatia in care Camera Deputatilor nu va constata "demiterea de drept" din calitatea de deputat a lui Patre Roman, ca urmare a faptului ca "Raportul de evaluare nr. 10447/G/II/12.03.2014 a ramas definitiv prin necontestare", arunci ANI "va proceda la sesizarea organelor de cercetare penala cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta la art. 297 Codul penal".

ANI a solicitat inca din data de 12 ianuarie revocarea lui Petre Roman dupa ce acesta nu a contestat in termen raportul de incompatibilitate la instanta prevazuta de lege. De asemenea, luni, in prima zi a noii sesiuni parlamentare, ANI a solicitat din nou revocarea lui Petre Roman.

Comentarii

comentariu

About the Author

-