Published On: lun, Feb 2nd, 2015

Depresia la barbati. Riscul de suicid al barbatilor este mult mai mare decat la femei

Share This
Tags

images depresiaInca din copilarie barbatii sunt invatati sa nu-si manifeste emotiile, asta nu inseamna ca starile de depresie sau de anxietate nu se manifesta si la ei.

Barbatii care sufera de stari depresive sau de anxietate au, in general, simptome asemanatoare cu cele ale femeilor depresive. Irascibilitatea, lipsa rabdarii, starile de tristete sau de agitatie si nervozitatea crescuta sunt doar cateva dintre acestea.

Depresia este o afectiune psihica, intilnita din ce in ce mai des in rindul persoanelor de toate virstele. Se manifesta printr-o perturbare serioasa a echilibrului emotional, aparitia unei stari de tristete pe o perioada mai lunga de timp.

Putem spune ca depresia este maladia secolului in care traim.

Depresia la barbati este gresit asociata cu slabiciunea si cu emotivitatea excesiva. Nu este tocmai asa, pentru ca depresia imbraca cel mai frecvent forma fizica a manifestarilor. Barbatii se simt obositi, cu o stare de iritabilitate crescuta, au probleme cu somnul, isi pierd interesul pentru munca. Unii devin agresivi, violenti si abuzeaza de alcool si de alte substante psihotrope. Desi depresia la femei este de doua ori mai frecventa decat la barbati, riscul de suicid al barbatilor este mult mai crescut, mai ales la cei inaintati in varsta.

Un studiu recent arata ca depresia poate fi combatuta prin regula celor 5 elemente dintr-o zi: interactioneaza cu alti oameni, mergi pe jos, invata ceva nou, fii curajos, ajuta alti oameni.

Depresia poate fi tratata cu ajutorul: tratamentului medicamentos, activitatilor fizice si a unei diete sanatoase.

Depresia este o maladie cat se poate de serioasa, care nu trebuie tratata cu indiferenta. Ea nu se vindeca de la sine.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-