Published On: mie, Feb 4th, 2015

Copiii peste 14 ani pot munci si pot fi remunerati, insa doar in anumite domenii

Share This
Tags

someri-tineriPotrivit actului normativ adoptat de Guvern, activitatile prestate de copil in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling vor putea fi remunerate. Documentul prevede conditiile de desfasurare a acestora.

Astfel, pe durata prestarii activitatilor, copilul trebuie sa fie insotit de un adult, care poate fi unul dintre parinti/reprezentant legal, ori o persoana desemnata de parinti/reprezentant legal al copilului, fata de care copilul a dezvoltat o relatie de atasament sau o persoana desemnata de organizator si agreata de comun acord cu parintii/reprezentantul legal al acestuia.

Durata activitatii prestata de copii trebuie sa nu depaseasca un anumit numar de ore saptamanal si zilnic, in functie de varsta copilului, iar aceste activitati sa fie insotite de pauze.

Prestarea de catre copii a activitatilor mentionate este conditionata de informarea prealabila a serviciul public de asistenta sociala, prin depunerea unei note de informare inainte de inceperea efectiva a activitatii. Aceasta trebuie depusa de catre parinti/reprezentantul legal al copilului la serviciul public de asistenta sociala de la domiciliul copilului cu o serie de documente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-