Published On: mie, Feb 4th, 2015

Cafeaua de dimineata are si alte efecte decat acela de a te trezi. Vezi aici care sunt acestea

Share This
Tags

cafea_fierbinteCercetatorii sugereaza ca e posibil ca "bautura diminetii" sa te protejeze impotriva melanomului, cunoscut drept cancerul de piele, cea mai periculoasa forma de cancer.

Consumatorii de cafea sunt expusi mai putin decat ceilalti in dezvoltarea acestei forme de cancer, iar riscul scade cu fiecare ceasca de cafea savurata, afirma cei de la National Cancer Institute.

Erikka Loftfield, doctorand la Yale University, declara ca cel putin patru cesti de cafea consumate pe zi duc la scaderea riscului de a dezvolta melanomul. Cele mai frecvente zone de aparitie sunt: trunchiul la barbati si trunchiul si picioarele la femei.

Cancerul de piele este o forma de cancer cutanat care isi are originea in celulele producatoare de pigment, denumite melanocite. Aceste celule devin anormale, cresc necontrolat si invadeaza in mod agresiv tesuturile din jur.

Conform studiilor, cofeina ar putea fi aparent motivul unei protectii impotriva dezvoltarii cancerului de piele, aceasta protejand celulele pielei impotriva radiatiilor ultraviolete. In afara cofeinei, alti compusi ai cafelei extrem de importanti ar putea fi si antioxidantii. Rolul benefic al cafelei asupra organismului a mai fost pus in discutie si in manifestarea altor forme de cancer.

Comentarii

comentariu

About the Author

-