Published On: joi, Feb 19th, 2015

Bunea Stancu, azi, in fata Curtii de Apel Bucuresti / Geoana il contrazice pe Stancu: Nu am discutat numiri de ministri

Share This
Tags

Stancu tribunal gl 2Senatorul PSD Mircea Geoana a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, in calitate de martor, in dosarul in care fostul sef al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este acuzat de DNA ca i-ar fi cerut 1 milion de euro afaceristului Ioan Niculae pentru a sustine campania electorala din 2009 a PSD, cand Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

"In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA)", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Fostul prezidentiabil a declarat in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca nu avea cunostinta despre faptele pe care Bunea Stancu le-ar fi savarsit in timpul campaniei prezidentiale in calitate de sef al PSD Braila si ca nu a discutat cu acesta numiri de ministri, in eventualitatea in care castiga alegerile din 2009.

"Singura mea legatura cu Ioan Niculae este, in acest dosar, prin fostul presedinte de la Braila, domnul Bunea Stancu. Pe Niculae nu-l cunosc si nu am legaturi de orice fel cu domnia sa", le-a spus Geoana jurnalistilor, dupa ce a parasit sala de judecata.

Astazi, la CAB, a fost citat si omul de afaceri Cristian Burci, insa acesta nu s-a prezentat, primind o amenda penala de 3.000 de lei si fiind citat cu mandat de aducere pentru urmatorul termen al procesului, 19 martie.

STENOGRAME

Conform procurorilor DNA, Gheorghe Bunea Stancu, ii spunea, intr-o convorbire telefonica, afaceristului Cristi Burci, ca a vorbit si cu Victor Ponta, fostul sef de campanie a lui Geoana, sfatuindu-l sa tina aproape cativa oameni, printre care Burci, Ioan Niculae si Sebastian Ghita.

Bunea: Nu eu ti-am spus. Am vorbit si cu Victor dupa aia si i-am zis in masina: Bai, noi trebuie sa ne apropiem trei-patru oameni tu, Ghita si inca doi, probabil Niculae si inca unul.

Burci: Normal

Bunea Stancu: Mai multi, nu ma bag. Nici nu poti sa ii ajuti pe toti, ca nu ai cum.

Burci: Normal, normal.

Bunea Stancu: Chiar daca ai vrea. Iar dupa aia, lasa, ca din aia doi o sa il punem pe (…) si pe Cristi la o autoritate, e foarte bine. Nu o sa pun eu si cu tine sapte ministri. Ai inteles?

Burci: Da. Noi trebuie sa fim si niste oameni intelegatori, ca pana la urma conteaza contextul mare. Acuma, daca se poate, da, ca, vorba aia, sunt apropiati de noi. Dar daca nu se poate, trebuie sa si…

Comentarii

comentariu

About the Author