Published On: lun, Feb 9th, 2015

Braila nu mai scapa de inselatoriile prin metoda “Accidentul”: Au fost inselati 5 batrani

Share This
Tags

arestatInca un grup infractional care insela prin metoda „accidentul” a fost identificat.

In urma cercetarilor efectuate in cauze inregistrate in evidente cu autori necunoscuti, cu privire la inselaciunile prin metoda „accidentul, vineri, 6 februarie 2015, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale i-au identificat si condus la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila pe C.Nicusor, in varsta de 26 ani, A.Sterian, in varsta de 26 ani si M.G. in varsta de 17 ani, toti din municipiu.

Judiciaristii au stabilit ca, in perioada 8 ianuarie- 5 februarie 2015, C.Nicusor ar fi inselat cinci persoane, cu varste cuprinse intre 73 si 83 de ani, contactandu-le telefonic si afirmand ca este fiul lor, care ar fi comis un accident rutier cu victime si, pentru a scapa de rigorile legii, ar fi trebuit sa plateasca despagubiri familiilor presupusei victime.

Persoana care mergea sa primeasca banii ar fi fost „avocatul din oficiu”, identificat ca fiind M.G., iar al treilea ii transporta pe cei doi cu autoturismul.

Cele cinci persoane, patru din mediul rural si una din municipiu, au fost inselate cu sume cuprinse intre 4.700 si 14.000 de lei, prejudiciul total cauzat fiind de 43.300 de lei si 600 de euro.

In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale impotriva celor trei suspecti, iar C.Nicusor si A.Sterian au fost retinuti pe baza de ordonanta de retinere si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila, minorul fiind cercetat in stare de libertate.

Sambata, 7.02.2015, cei doi au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, institutie care a promovat propunerea la Judecatoria Braila.

Instanta de judecata a dispus fata de inculpatul C.Nicusor masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 zile, iar fata de inculpatul A.Sterian a dispus masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 zile.

Cum actioneaza infractorii, folosind Metoda „accidentul”

Escrocii suna, de obicei pe telefonul fix, pretind ca sunt rude apropiate ale persoanei apelate (fiu, ginere, nepot) si, sub pretextul implicarii intr-un accident rutier, soldat cu victime, solicita diferite sume de bani sau coduri de reincarcare electronica a cartelelor telefonice, necesare pentru despagubirea victimelor accidentului, plata serviciilor medicale sau pentru a scapa de raspundere.

De multe ori, infractorii nu actioneaza la intamplare, ci se documenteaza cu privire la potentialele victime, obtinand pe diferite cai date referitoare la numele, prenumele si adresa acestora, numele membrilor de familie si le folosesc ulterior pentru a castiga increderea persoanelor apelate si a le convinge ca faptele relatate sunt reale.

Pentru a fi mai convingatori, infractorii dau uneori la telefon o alta persoana, care se recomanda a fi avocat, ii explica persoanei apelate gravitatea situatiei si importanta pastrarii secretului cu privire la convorbirea telefonica si ii da informatii referitoare la modalitatea de preluare a banilor de catre anumite persoane sau privind modul de transmitere a codurilor de reincarcare a cartelelor telefonice.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-