Published On: mar, Feb 17th, 2015

BRAILA / Ce AVERI au sefii Politiei, Jandarmeriei, Frontierei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Share This
Tags

Se afla la carma unora dintre cele mai importante institutii din judetul Braila, pe umerii lor stand siguranta cetatenului, ordinea si linistea publica sau salvarea persoanelor care se afla la granita dintre viata si moarte.

Cat castiga si cat au reusit sa agoniseasca din salariile de bugetari comisarul-sef Condruz Valentin (seful Politiei), colonelul Silion Vasile (seful Jandarmeriei), locotenent-colonelul Ion Cristian (seful ISU Dunarea) si comisarul de politie Dragomir Aurelian (seful Politiei de Frontiera)?

Inspectoratul de Politie al Judetului Braila: Condruz, cel mai bogat sef de institutie din subordinea MAI

Valentin CondruzComisarul-sef Condruz Valentin Dorin, a fost numit sef interimar al IPJ la mijlocul acestei luni, dupa ce fostul inspector-sef Mircea Relu Vizitiu a fost transferat, la cerere, la IPJ Constanta.

Conform declaratiei de avere, completata pe data de 14 mai 2014, Condruz detine 3/8 dintr-un teren agricol aflat pe raza comunei Ulmu, cu suprafata de 1,5 ha (mostenire), un teren de 0,5 ha in comuna Chsicani (vanzare-cumparare ; impreuna cu sotia), 3/8 dintr-un apartament din municipiul Braila, mostenit de la parinti, un spatiu comercial in suprafata de 46 metri patrati, cumparat in 2003 (impreuna cu sotia), si un autoturism Peugeot, fabricat in 2004.

Seful interimar al Politiei are trei depozite bancare, la trei banci diferite, in valoare totala de 98.004 lei. Condruz nu are datorii, obtinand un venit lunar de 5.162 lei, insa din pozitia de adjunct al inspectorului-sef al IPJ.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila

Silion JandarmerieSef al Jandarmeriei Braila inca din anul 2005, colonelul Silion Vasile a fost decorat in urma cu aproximativ doua saptamani de presedintele Iohannis cu Ordinul "Barbatie si Credinta", in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari.

Silion este, impreuna cu sotia, proprietarul unui teren situat in intravilanul comunei Silistea, in suprafata de 2.700 metri patrati, cumparat in 2006, a unei case in aceeasi localitate, in suprafata de 251 metri patrati, si a unui apartament aflat in municipiu (supraf. 51,24 metri patrati), achizitionat in 1983. Colonelul conduce un autoturism Opel Astra din 2005. 

Daca vine vorba de datorii, inspectorul-sef al Jandarmeriei are de achitat doua credite bancare in valoare totala de 71.218 euro, unul dintre acestea avand ca termen de plata anul 2038, in timp ce o banca i-a pus la dispozitie o linie de credit de 53.000 lei. Venitul lunar incasat de Silion este de 5.534 lei.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila: Ion Cristian, apartament cumparat in 2008 de la CJ Braila

Ion Cristian - isu brailaDupa ce aproape 4 luni a fost imputernicit inspector-sef al ISU, dupa iesirea la pensie a colonelului Florin Silviu, in decembrie 2012, lt.col. Ion Cristian a preluat oficial sefia Inspectoratului.

Impreuna cu sotia, Ion detine doua terenuri agricole in comuna Vadeni, in suprafata totala de 2 ha si un apartament in municipiu (supraf. 70,76 mp), cumparat in 2008 de la Consiliul Judetean. Seful pompierilor are un autoturism Dacia din 2003 si un Fiat din 2012.

Desi are trei depozite bancare in valoare totala de 51.945 lei, lt. colonelul trebuie sa achite 2 credite in valoare de 44.539 lei, scadente in 2016 si 2017, dar si suma de 160.000 lei catre Consiliul Judetean (contractat 2008 si scadent 2023), cel mai probabil costul apartamentului achizitionat in 2008.

Venitul lunar obtinut de seful ISU "Dunarea" este de 5.898 lei.

Sectorul Politiei de Frontiera Braila

Aurelian DragomirDe departe cel mai sarac sef al institutiilor din subordinea MAI, comisarul de politie Dragomir Aurelian, seful Politiei de Frontiera Braila nu detine terenuri, nu are depozite bancare sau credite, ci doar un apartament in Ianca (supraf. 66 mp, cumparat in 1996) - localitatea de origine, si un autoturism Dacia Logan din 2005.

In fiecare luna, seful sectorului Politiei de Frontiera Braila pleaca acasa cu 4.481 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author