Published On: mie, Feb 11th, 2015

“Braila, Capitala Culturala Europeana 2021″, in Bugetul pe 2015. Vot in CLM: Bustul lui Vlaicu Voda, bai publice si reconstructia Cetatii

Share This
Tags

Ionel AlexandruBugetul de venituri si cheltuieli al municipiului Braila pe 2015 va cuprinde si unele investitii legate de proiectul "Braila, Capitala Culturala Europeana 2021", la propunerea consilierului local PNG Alexandru Ionel. Alesii locali au votat in unanimitate sugestiile PNG-istului, adunate intr-o expunere pe care a intitulat-o "De la Braila actuala, la Braila aniversara, spre Braila Capitala Culturala Europeana 2021".

Consilierul local a spus a propus sa fie realizat un bust al domnitorului Tarii Romanesti Vlaicu Voda, pe care l-a denumit "ctitorul Brailei". Un privilegiu acordat negustorilor brasoveni de catre domnitor, la 20 ianuarie 1368, a atestat Braila ca asezare importanta a Tarii Romanesti.

Totodata, PNG-istul a mai subliniat faptul ca ar trebui infiintata Casa Memoriala "Ana Aslan", chiar in cladirea in care s-a nascut savanta care a invins batranetea, aflata in centrul orasului. Consilierul a adaugat faptul ca Primaria ar trebui sa rezole marea problema care opreste ideea sa prinda contur: imobilul este proprietate particulara.

Infiintarea de bai publice, tinand cont ca sunt unii cetatenii care "vara se spala la strand, iar iarna in lighean", reconstructia Cetatii Brailei, pronind de la bucatile de ziduri ramase in zona Gradinii Publice sau restaurarea cladirilor de patrimoniu din Centrul Vechi au fost ale propuneri ale consilierului.

In 2018, Braila va sarbatori implinirea a 650 de ani de la atestarea documentara, an in care se celebreaza si centenarul Marii Uniri.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-