Published On: joi, Feb 12th, 2015

Atentie soferi! Cine incalca legea in statele membre UE va primi amenda acasa

Share This
Tags

RADARParlamentul European, a adoptat, miercuri, o directiva privind facilitarea schimbului transfrontalier de informatii privind incalcarea regulilor de circulatie. Mai exact, aceasta directiva se refera la faptul ca, soferii care vor incalca regulile rutiere, in timp ce se afla intr-un alt stat membru al UE, nu se vor mai putea eschiva de la amenda.

Scopul acestei masuri este acela de a asigura tratamentul egal al tuturor soferilor pe teritoriul Uniunii Europene in momentul in care sunt incalcate regulile de circulatie, indiferent de tara in care este inregistrata masina.

Directiva urmeaza a se aplica si in Marea Britanie, Irlanda si Danemarca, in urmatorii doi ani.

Soferii vor trebui sa fie mai mult atenti, stiind ca pot primi acasa notificari privind nerespectarea regulilor de circulatie, cum ar fi: depasirea vitezei, lipsa centurii de siguranta, trecerea pe rosu, condusul sub influenta alcoolului, condusul sub influenta drogurilor, motociclisti care nu poarta casca de protectie, folosirea unei benzi interzise si utilizarea ilegala la volan a telefonului mobil sau a oricarui alt aparat de comunicare.

Aceasta Directiva, urmeaza a fi aprobata de Consiliul de Ministri, iar regulile prezente raman in vigoare pana la 6 mai 2015.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-