Published On: lun, Feb 23rd, 2015

A inceput simularea pentru clasa a VIII-a. Luni, prima proba: Limba romana

Share This
Tags

elevi

De luni pana miercuri, elevii clasei a VIII-a sustin simularea Evaluarii Nationale, prima proba fiind la Limba romana, urmata de Matematica si Limba materna.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc in 23 februarie la Limba si literatura romana, in 24 februarie la Matematica si in 25 februarie la Limba si literatura materna, doar pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Rezultatele vor fi afisate in data de 6 martie.

In salile de examen, elevii nu vor avea voie cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, dar  nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea vor fi lasate in sala de depozitare a obiectelor personale.

Telefoanele mobile, castile audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre elevi sau cu persoane din exterior, vor fi de asemenea interzise.

In cadrul fiecarei unitati de invatamant, rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale vor fi analizate prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii. De asemenea, in atentia membrilor consiliului profesoral se va afla adoptarea unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Anul acesta, Evaluarea Nationala se va desfasura la aceleasi discipline ca cele din anul scolar trecut, probele urmand sa fie sustinute in perioada 22-24 iunie.

In 2014, doar 48,8 la suta dintre elevii de clasa VIII-a prezenti la simularea Evaluarii Nationale au obtinut medii peste 5, respectiv 66,95% la Limba romana si 30,4% la Matematica.

Primele locuri ale oraselor fruntase in care elevii au obtinut medii peste 5 au fost ocupate de Bucuresti, Braila si Cluj, astfel: in municipiul Bucuresti – 64,21%, in judetul Braila – 60,42% si in judetul Cluj – 59,18%.

Cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in Calarasi – 34,18%, in Caras-Severin – 36,28%, si  Tulcea – 37,95%. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-