Published On: lun, Feb 23rd, 2015

5.000 de lei pentru comunitatile locale din comunele Mircea Voda si Viziru. VEZI despre ce proiect este vorba

Share This
Tags

pactOLYMPUS DIGITAL CAMERABrailenii cu initiativa din comunele Mircea Voda si Viziru vor contribui la dezvoltarea comunitatii lor cu sprijinul Fundatiei “Pact” si al partenerilor de la Village Life.

“Pact pentru Comunitate”  este un instrument prin care le ofera comunitatilor locale nu numai un sprijin financiar pentru implementarea proiectelor propuse chiar de membrii comunitatii, dar si oportunitatea de a parcurge pas cu pas procesul de invatare care insoteste demersul comun al membrilor comunitatii de a rezolva probleme locale semnalate chiar de ei.

Prin acest fond, fundatia acorda finantari directe nerambursabile sub forma de granturi pentru proiecte comunitare si inter-comunitare sau start-up-uri de initiative antreprenoriale cu impact social sau cultural, dar si servicii gratuite la nivel local sau regional: instruire, consultanta, facilitare comunitara, ateliere de lucru, seminarii, evenimente de networking.

 “In cadrul sesiunilor de instruire si a atelierelor de lucru la care vor participa, membrii grupurilor de initiativa vor invata elemente de evaluare a nevoilor in comunitate, planificare de proiect, management de proiect, instrumente de comunicare, metode de promovare, mobilizare de resurse si strângere de fonduri. Abilitatile dobandite in cadrul acestor instruiri au rolul de a sprijini activitatea grupurilor in comunitate in timpul proiectului, dar si pe viitor. Pe parcursul celor 14 luni, grupurile de initiativa selectate vor deveni actori activi in dezvoltarea comunitatilor din care fac parte si prin actiunile lor vor contribui la producerea unor schimbari pozitive in localitatile unde traiesc”, a declarat Georgiana Cune, manager de proiect la Fundatia “Pact”.

Fiecare grup de initiativa va primi de la Fundatia “Pact" o suma de 5.000 de lei pentru implementarea proiectelor ce pot schimba conditiile de viata din comunitatile lor.

Proiectul se deruleaza si in comunele din Mircea Vodă si comuna 23 August, sat Mosneni, judetul Constanta, Mahmudia si Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea.

„Activ pentru comunitatea noastra” este o continuare a programului de formare de organizatii comunitare “Invatare, Participare, Incredere”, derulat anterior de echipa extinsa a Fundatiei PACT pe parcursul a cinci runde, in perioada 2002 – 2012. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in România.

Comentarii

comentariu

About the Author

-