Published On: vin, Feb 13th, 2015

13 februarie, Ziua Mondiala a Radioului

Share This
Tags

RR World Radio Day2015Data a fost aleasa la initiativa UNESCO, pentru a marca prima transmisie radio de la sediul ONU, la 13 februarie 1946.

Primul semnal radio a fost trimis si primit in 1895 in urma unui exepriment al inventatorului italian Guglielmo Marconi. El a construit un sistem care putea sa transmita si sa primeasca semnale radio de la o distanta de 3 km. Marconi a adus, de-a lungul timpului, nenumarate imbunatatiri acestei inventii. In 1901 a reusit sa transmita un mesaj radio peste Atlantic, din Anglia pana in Newfoundland.

Radioul este cel mai raspandit mijloc de comunicare in masa din lume, arata un studiu UNESCO. Oficialii organizatiei spun ca, mai bine de doua treimi dintre locuitorii planetei au acces la cele peste 40 000 de posturi de radio care emit in toata lumea

„Alo, alo, aici Radio Bucuresti”! Sunt primele cuvinte care s-au auzit in eter, la 1 noiembrie 1928, in Romania, cand s-a infiintat postul national de radio care a devenit Societatea Romana de Radiodifuziune de astazi. Primele cuvinte au fost rostite de Dragomir Hurmuzescu, parintele radiofoniei romanesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-