Published On: joi, Feb 12th, 2015

120 de elevi braileni vor fi recompensanti pentru rezultatele sportive. “Sport pentru integritate”, proiect de 63000 de lei

Share This
Tags

sportProiectul "Sport pentru integritate" are in vizor premierea a 120 de elevi braileni pentru rezultatele deosebite in domeniul sportiv.

Deputatul Dorin Petrea sustine si incurajeaza masurile practice de stimulare a invatamantului, de prevenire si combatere a abandonului scolar. In acest sens, parlamentarul s-a implicat in realizarea proiectului „Sport pentru integrare”. Aceasta initiativa este destinata categoriei de varsta 6-14 ani si presupune selectarea, integrarea si recompensarea unui numar de 120 de elevi din Braila, pentru rezultate deosebite in domeniul sportiv.

„Ne-am asumat prin Strategia Europa 2020 sa reducem rata de parasire timpurie a scolii pana la 11,3 procente. Dar decalajele economice si-au pus amprenta puternic pe societate, iar excluziunea sociala este un fenomen tot mai raspandit. Rezultatele nu vin atunci cand aplicam sanctiuni. Avem copii care au competente sportive nevalorificate. Cred ca a venit vremea sa le spunem copiilor ca pot face performanta. Cred in acest proiect si voi lupta pentru implementarea acestuia macar la nivel pilot, in Braila. Se poate!”, a declarat Dorin Petrea.

Deputatul a incurajat si autoritatile locale sa se implice in realizarea acestui proiect de integrare a copiilor intr-un program complex de performanta in domeniul sportiv. La acest moment, exista un acord de principiu din partea Consiliului Judetean Braila, urmand ca celelalte institutii cu competente in domeniu sa fie consultate.

„Copiii au nevoie de stimuli si recompense pentru a-si asuma participarea la formarea continua. Daca interesul manifestat la cursuri si rezultatele bune obtinute la invatatura pot determina selectarea lui intr-un program de performanta sportiva, care nu implica niciun cost pentru el, atitudinea elevului va fi alta. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate si avem nevoie de ea cat mai curand”, a concluzionat parlamentarul.

Costurile estimate ale acestui proiect se ridica la 63.000 de lei, suma ce urmeaza sa fie acoperita din veniturile proprii ale structurilor sportive, parteneriate si fonduri publice. Din acest punct de vedere, deputatul Dorin Petrea sustine ca investitiile in educatie reprezinta dovada unei societati moderne, care se axeaza pe dezvoltarea corespunzatoare a fiecarei generatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-