Published On: mie, Ian 28th, 2015

Viorel Mortu, seful CJ: Peste 4 luni, Braila va avea sectie de Cardiologie interventionala / Braila va putea intra in programul STEMI

Share This
Tags

Viorel MortuPresedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a declarat pentru Infobraia ca peste aproximativ 4 luni va fi inaugurata Sectia de Cardiologie interventionala de la Spitalul Judetean, investitie care a ramas si azi tot la stadiul de santier, desi termenul final era in august 2014.

Consiliul Judetean a incheiat discutiile cu firma austriaca "Vamed", cea care trebuia sa incheie lucrarile de executie la sectia de Cardiologie cel tarziu, cu tot cu prelungire, in ultima luna a anului trecut.

Astfel, Viorel Mortu nu a reziliat contractul cu "Vamed", insa nici nu le-a mai dat vreun leu in plus austriecilor pentru finalizarea investitiei, asa cum acestia au solicitat. Firma are un termen de 146 de zile pentru a da la cheie Sectia de Cardiologie interventionala.

"Am decis continuarea lucrarilor la Sectia de Cardiologie, cu prelungirea pentru 146 de zile, asa cum au cerut cei de la firma "Vamed". In mod sigur, peste 4 luni avem sectie de Cardiologie interventionala la Braila", a spus Mortu.

Atunci cand sectia va fi data in folosinta, Braila va putea intra in programul national de tratament interventional in infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST (STEMI). In prezent exista 12 astfel de centre, respectiv patru in Bucuresti, cate doua la Cluj-Napoca si Tg. Mures, cate unul la Timisoara, Oradea si Iasi si unul privat la Brasov.

Comentarii

comentariu

About the Author