Published On: mar, Ian 27th, 2015

Usturoi NEGRU si proprietatile sale uimitoare

Share This
Tags

usturoi negruUsturoiul negru a fost prima oara produs si folosit in Coreea de Sud, unde era recunoscut pentru beneficiile incredibile asupra sanatatii.

Introdus pe pietele internationale in urma cu aproximativ cinci ani de catre coreeni, usturoiul negru este usturoi obisnuit, dar fermentat timp de o luna in conditii controlate de temperatura si umiditate. Cand este pus la fermentat acesta produce melanoidin, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea Usturoiului Negru si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.

Medicii din vechime din Asia foloseau aceasta metoda de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sanatoase proprietati din usturoi, reducand intoleranta la digerare si gustul neplacut pentru unii.

Efectele usturoiului negru asupra sanatatii

Usturoiul negru te ajuta sa lupti cu infectiile din corp. Cu totii stim ca usturoiul alb, obisnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice, datorita continutului de alicina. S-alicisteina din usturoiul negru ajuta la absorbirea mai rapida a acestui compus.

Usturoiul negru te protejeaza de cancer si reduce colesterolul rau. Procesul de fermentare care dureaza o luna de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentratie mai mare la 100 de grame de S-alicisteina, un derivat de aminoacid care ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer.

In primul rand, usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb, este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi. Nu este un “produs” al cercetatorilor – nu contine niciun aditiv.

Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai usor de digerat decat cel alb, ceea ce inseamna ca organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti. Usturoiul negru are un gust dulce, are o textura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack.

Iar ceea ce ne place cel mai mult este ca usturoiul negru nu lasa acel miros puternic in gura de care ne ferim cu totii.

Ce gust are usturoiul negru?

Procesul de fermentatie, realizat printr-un procedeu special, o macerare realizata timp de 45 de zile, interval in care capatanile se pastreaza intr-o incapere foarte bine izolata, la o temperatura constanta si o umiditate ce  nu are voie sa varieze cu mai mult de 5%, face ca usturoiul negru sa aiba o consistenta de jeleu, mai moale si usoara decat cel alb. In plus, aroma puternica a usturoiului alb este foarte redusa in usturoiul negru.

Multi oameni spun ca usturoiul negru are un gust asemanator prunelor uscate, usor afumat, dulceag si cu consistenta unei caramele.

Usturoiul negru nu modifica mirosul corporal dupa consum si poate fi mancat chiar gol, in cantitati mari, pentru ca nu mai are iuteala usturoiului alb.

Pe langa multitudinea de antioxidanti, usturoiul negru este un produs 100% natural, obtinut prin fermentatie si, daca este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este si 100% curat.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-