Published On: mie, Ian 21st, 2015

Trateaza hepatita cu ceai de pelin

Pelinul este recunoscut ca cea mai amara planta de pe Pamant, este un arbust peren cu frunze verzi-argintii, cunoscut sub denumirea ştiinţifică de Artemisia absinthus şi creşte în special în Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Datorita proprietatilor sale antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice şi vermifuge, ceaiul de pelin este folosit  încă din antichitate.

Datorita proprietăţilor sale carminative, acest ceai poate fi folosit pentru tratamentul unor probleme gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme uşoare de gastrită şi dureri gastrice. Pelinul este una din plantele cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul şi hepatita.

Ceaiul de pelin este eficient in detoxifierea organismului si stimularea sistemului imunitar. In plus, ceaiul de pelin este un excelent remediu impotriva viermilor intestinali si a altor paraziti, deoarece pelinul contine substante fatale pentru acestia. O cana cu ceai de pelin sau una-doua linguri cu tinctura de pelin administrate zilnic timp de 2 saptamani sunt suficiente pentru a scapa definitiv de paraziti sau viermi intestinali.

Pelinul se foloseste si pentru reglarea ciclului menstrual. Totuşi, femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie sa evite această plantă.

Ceaiul de pelin poate scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi îmbunătăţeşte starea pacienţilor cu răceală şi gripă.

Folosit sub formă de comprese, ceaiul de pelin este eficient în tratarea rănilor, a înţepăturilor de insecte sau a altor probleme cutanate.

Modul de preparare al ceaiului de pelin

Pentru a prepara ceai de pelin adăugaţi o linguriţa de frunze uscate şi tulpini la o cană de apă clocotită şi lăsaţi să infuzeze timp de 10-15 minute. Pentru a diminua gustul amar al infuziei, adăugaţi miere, zahăr sau suc de lămâie. Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile ceaiului de pelin este recomandat să beţi o cană de infuzie proaspăt preparată de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masă.

Ceai de pelin – contraindicatii

Folosirea timp îndelungat a ceaiului de pelin este asociată cu efecte secundare: ameţeli, insomnie, vărsături. De aceea nu utilizaţi acest ceai mai mult de 20-22 de zile. Ceaiul de pelin este contraindicat celor ce sufera de infectii intestinale sau afectiuni ale sistemului nervos. Este interzis femeilor insarcinate si a celor care alapteaza deoarece dauneaza sugarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-